Plante de gradina

#plante #flori #gradina

Sfaturi pentru ingrijire Hemerocallis

Hemerocallis este o planta originara din Asia orientala si este cunoscuta la noi sub denumirea de „crin de zi”. Planta se cultiva usor si nu are nevoie de o ingriire deosebita. Totusi, pentru ca aceasta sa dezvolte flori frumoase este bine sa respecti anumite reguli de plantare si ingrijire. Iata care sunt cele mai importante dintre ele:


1 Planta se dezvolta bine daca este amplasata pe un teren insorit, cu lumina solara directa insa se adapteaza bine si in umbra partiala.


2 Hemerocallis trebuie plantat la sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie. Se pot planta individual sau in grupuri de 3-4. Pentru inflorirea abundenta planta necesita substante nutritive inmagazinate in anul precedent.


3 Din acest motiv, terenul trebuie imbogatit cu un ingrasamant cu cedare lenta sau cu ingrasamant organic .

Este bine sa stii ca aceste plante sunt adaptabile si se dezvolta bine intr-o varietate larga de soluri bine drenate, preferand totusi o argila adanca si fertila.


4 Incepand cu luna iunie , planta se uda cu regularitate insa retine ca este bine sa lasi terenul sa se usuce intre o udare si alta.

Homerocallis nu necesita o udare abundenta pentru ca un sol constant umed poate duce la putrezirea bulbilor.


5 Totodata, la inceputuil primaverii este bine  sa aplici un tratament preventiv cu insecticid cu amplu spectru si cu un fungicid sistemic, pentru a preveni atacul afidelor si dezvoltarea bolilor fungine, adesea favorizate de clima mai rece si mai umeda.


6 Cand florile nu sunt deschise, frunzele cu aspect de fantana, cu o culoare si o textura eleganta dau un aspect interesant gradinii. Datorita dimensiunilor mari, aceste frunze vor sufoca buruienile si vor forma un covor verde peste sol.


7 Crinii de zi trebuie divizati pentru a-si mentine vigoarea in momentul in care grupurile devin prea aglomerate.


8 De regula planta rezista bine peste iarna, la temperaturi cu multe grade sub zero. Insa bulbii pot fi extrasi din pamant in perioada repaosului vegetativ, depozitati intr-un loc intunecos, rece si uscat si replantati la locul lor din gradina in primavara.

9
In cazul in care nu vrei sa scoti bulbii din pamant peste iarna este bine sa tai tulpinile de la baza dupa perioada de inflorite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului