Plante de gradina

# plante ieftine #plante de interior #plante

Sapte plante de interior ieftine

Multe plante de interior sunt destul de scumpe, dar exista si o multime de plante care nu iti vor face o gaura in portofel. Iata 12 cele mai populare plante de interior ieftine pentru a te ajuta sa te bucuri de beneficiile pe termen lung cu cele mai mici cheltuieli.

Cat de scump este sa tii o planta de interior?

In primul rand, costurile pe care le implica detinerea unei plante de apartament, merg dincolo de pretul de achizitie ale unei astfel de plante. Asadar, vom analiza costurile atat din perspectiva achizitionarii, dar si din perspectiva intretinerii.

Unele plante sunt foarte scumpe la achizitie. Este important sa intelegem ca plantele mari, frumoase si mature sunt adesea mai costisitoare decat plantele tinere. Iubitorii de plante care sunt dispusi sa aiba rabdare si sa isi ingrijeasca propriile plante pana la maturitate pot economisi adesea bani in acest fel. In plus, exista plante care sunt pur si simplu foarte costisitoare, iar popularitatea lor a facut ca pretul sa explodeze si mai mult. Daca vrei sa economisesti bani cumparand o planta tanara, poti vedea tot ce presupune ingrijirea acesteia pana la maturitate pe GardenStar.

O parte din detinerea unor plante de interior include necesitatea de a le replanta din cand in cand, precum si gasirea unor ghivece sau jardiniere care sa se incadreze placut in decorul casei tale. Vestea buna estGardenStar.roe ca exista ghivece si jardiniere pentru fiecare buget.

Un alt sfat atunci cand esti in cautare de plante ornamentale noi, ieftine este sa te informezi despre ingrijirea plantelor. Vrei sa alegi plante care nu sunt pretentioase in ceea ce priveste apa pe care o primesc, astfel incat sa le poti uda cu apa de la robinet. De asemenea, merita sa iei in considerare si cat de des are nevoie planta de ingrasaminte, deoarece aceste costuri se pot aduna. Plantele care necesita putina intretinere inseamna mai putine cheltuieli.

Ce tip de lumina naturala este in casa sau apartamentul tau? Acest lucru este important, deoarece daca nu ai multa lumina naturala, nu ar trebui sa alegi plante care prospera cu o iluminare puternica, si, care, pe cale de consecinta vor avea nevoie de lampi de crestere suplimentare.

Cele mai accesibile plante de interior

Plantele tinere vor fi intotdeauna mai accesibile decat plantele mari, mature.

De asemenea, merita mentionat faptul ca achizitionarea unei plante de la un magazin de bricolaj este mai putin costisitoare decat o planta dintr-o pepiniera sau florarie.

Uneori, puteti gasi plante ieftine la targuri sau online, prin vanzari personale, cum ar fi pe retelele de socializare.

Indiferent de locul de unde alegi sa cumperi, iata cateva dintre cele mai raspandite si, prin urmare, cele mai accesibile plante de interior.

Plante aeriene

Plantele aeriene sunt epifite. Aceste plante inedite nu sunt cultivate in pamant sau in orice alt fel de substrat. Adesea, oamenii aleg sa le planteze in ghivece suspendate pentru a economisi spatiul in incapere. De asemenea, sunt plante foarte mici, ceea ce reprezinta un alt avantaj pentru cei care locuiesc in spatii mici. Poti gasi plante aeriene la preturi incepand cu 15 lei, iar daca doresti un set cu tot cu accesorii, vei cheltui pana intr-o suta de lei.

Planta Aloe Vera

Plantele de aloe sunt foarte usor de cultivat si, de asemenea, la indemana pentru proprietatile lor medicinale. O suculenta cunoscuta pentru frunzele lungi si groase care contin gelul de aloe, acestea pot fi gasite peste tot, de la pepiniere pana la departamentele florale din magazinele alimentare. Plantele mici de aloe pot fi cumparate la preturi de 20 de lei sau mai putin daca urmaresti vreo oferta.

Cactusii

Cactusii sunt ieftini si usor de cultivat datorita capacitatii lor unice de a rezista perioade lungi de timp fara a fi udati. Soiurile mici arata uimitor grupate impreuna intr-un ghiveci mare si superficial sau intr-un terariu, iar acestia pot fi achizitionati pentru sume foarte mici. Singura investite ar fi in ghiveciul pe care il doriti, sau intr-un terariu, insa puteti gasi si aceste accesorii la preturi care nu depasesc 50 de lei.

Iedera diavolului

Pothos, Epipremnum aureum, sau iedera diavolului, este o planta excelenta pentru incepatori. Prefera lumina puternica, indirecta si poate suporta un pic de neglijenta, ceea ce le face destul de usor de cultivat. Ca si alte plante tropicale, prefera un anumit nivel de umiditate, asa ca sunt niste plante grozave pentru cosuri suspendate intr-o baie sau bucatarie.

Ficus Lyrata

Una dintre cele mai la moda plante din ultimul deceniu, un Ficus Lyrata de dimensiuni mai mici poate fi gasit cu usurinta fie online, fie in magazine fizice pentru preturi sub 100 de lei. Aceste plante pot deveni destul de mari si pot trai 25-50 de ani, asa ca acest lucru este un aspect de luat in considerare inainte de a aduce una acasa.

Crinul Pacii

Crinii pacii au frunze mari, de un verde lucios si flori albe frumoase care pot inflori de mai multe ori pe an daca sunt ingrijiti corespunzator. Sunt plante minunate care sunt destul de usor de ingrijit. Daca optezi pentru un Spatiphyllum de dimensiuni reduse poti sa platesti pentru el chiar sub 10 lei. Deci este o afacere excelenta pentru o planta atat de aratoasa.

Planta paianjen

Planta paianjen este o alta planta usor de cultivat care arata frumos intr-un ghiveci suspendat sau intr-un cos, ceea ce le face excelente pentru apartamente sau spatii mici. Frunzele lungi si subtiri pot fi de culoare uni sau variegate si sunt foarte usor de inmultit, astfel incat iti poti mari colectia fara sa cheltuiesti multi bani. O planta de paianjen costa sub 20 de lei aproape de oriunde ai alege sa o cumperi. Desi dimensiunile initiale nu vor fi prea mari, o poti ingriji cu usurinta pana la maturitate.

Poti obtine plante de apartament chiar si gratuit!

Daca esti nou in lumea plantelor de apartament, s-ar putea sa nu stii ca exista modalitati de a obtine plante gratuit. Prietenii sau rudele care sunt pasionati de plante isi pot inmulti plantele din colectia proprie si iti pot oferi si tie, un puiet. Cele mai multe plante de apartament se inmultesc cu usurinta, asa ca pentru un iubitor si un cunoscator al plantelor de apartament aceasta sarcina este nu doar foarte simpla, ci si foarte placuta.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare