Plante de gradina

#plante suculente #gradina #ingrijire #plantare

Cum sa plantezi si sa ingrijesti plantele suculente din gradina pentru a te bucura de frumusetea lor

 

Plantele suculente sunt ideale pentru orice gradina sau balcon deoarece sunt usor de intretinut si rezista foarte bine la zilele toride de vara. Ele au nevoie de multa lumina solari si e bine sa te asiguri ca le plantezi in locuri in care au parte de cel putin sase ore de soare pe zi.

 

Cum trebuie sa fie solul pentru plantele suculente? Ele au nevoie de un sol bine drenat si care sa nu retina exces de umiditate. Poti folosi un amestec special pentru plante suculente sau sa amesteci nisip cu solul existent pentru a asigura un drenaj bun.

Imediat dupa plantare este nevoie sa uzi plantele pentru a le ajuta la stabilizarea radacinilor.  In timpul sezonului de crestere, uda plantele suculente o data pe saptamana sau atunci cand solul este uscat la atingere. 

Pentru a ajuta la mentinerea nivelului de umiditatea in sol, dar si la protejarea radacinilor poti aplica un strat subtinre de mulci in jurul plantelor suculente. In situatia in care observi daune produse de insecte sau probleme cu plantele, trateaza-le corespunzator.

Plantele suculente sunt adaptate pentru a stoca apa in frunze si tulpini. Astfel ele nu au nevoie de udari la fel de frecvente asa cum sunt alte tipuri de plante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare