Plante de gradina

# inmultire mana maicii domnului #mana maicii domnului

Cum sa inmultesti Mana Maicii Domnului, cea mai parfumata planta de gradina

Multe persoane aleg Mana Maicii Domnului atunci cand isi doresc o gradina frumoasa si parfumata. Este o planta agatatoare care se mai numeste si caprifoiul.

Daca si tie iti place aceasta planta, care este probabil cea mai populara din tara noastra, afla de mai jos cum sa o inmultesti. Florile acestei plante agatatoare sunt tubuloase, cu o coloristica ce variaza de la alb pana la diferite tonuri de galben. Nu necesita un pamant special, insa pentru a te asigura ca are o durata de viata cat mai lunga, foloseste un sol bine drenat. Acesta trebuie sa fie insorit sau partial umbrit.

In primul an dupa ce ai plantat Mana Maicii Domnului, trebuie udata in mod regulat, apoi ocazional. Este rezistenta in ceea ce priveste daunatorii si bolile. Este indicat ca inca de la plantare sa ii asigur un suport pe care sa se catere. Avand in vedere ca va creste repede, in primii doi ani se taie doar varfurile pentru a stimula formarea lastarilor.

Mana Maicii Domnului se inmulteste atat prin butasire, cat si prin divizare, seminte sau marcotaj. In primul caz se va inainte sau dupa perioada de inflorire: se indeparteaza ultimele perechi de frunze de pe butas si se introduse fie intr-un vas cu apa pentru 2-3 luni, fie direct in pamant, intr-o zona umbrita. Inmultirea prin seminte nu se recomanda deoarece este un proces foarte lung, iar cea prin divizare s-a dovedit a fi fara succes in cele mai multe din cazuri.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului