Plante de gradina

#plante #sol #plante de gradina #sol argilos

6 plante care adora solul argilos

Solul argilos nu este tocmai cel mai "prietenos" pamant pentru gradinarit. Devine foarte alunecos cand se uda si se crapa pe toata suprafata atunci cand se usuca excesiv. Chiar si asa, exista mai multe plante care prefera solul argilos si pe care le poti planta fara griji, avand siguranta ca vor creste rapid si vor rezista cu brio conditiilor de dezvoltare de care dispui.

Iata ce plante se dezvolta armonios intr-un sol argilos!


1. Ochiul boului (Aster novae-angliae)

Denumita popular ochiul boului, aceasta planta prezinta flori care se aseamana destul de mult cu margaretele si infloreste la inceputul toamnei. Daca ai in gradina un sol argilos, te poti bucura de florile acestei plante nepretentioase, in nuante de roz, alb, mov sau rosu. Planta poate creste pana la 0,5 - 1,5 metri!


2. Splinuta (Solidago virgaureae)

Splinuta este o planta utilizata deseori in scop medicinal, cu inflorescente galbene de mici dimensiuni, ce apar la finalul verii. Planta este foarte rezistenta si se dezvolta excelent in sol argilos, ajungand si pana la 1,5 metri inaltime!


3. Rudbechia (Rudbeckia fulgida 'Goldsturm')

O planta varatica remarcabila prin florile foarte frumoase este Rudbechia, cu inflorescente superbe, de un galben fascinant. Se raspandeste rapid fara sa fie invaziva, simtindu-se excelent intr-un sol argilos.


4. Salvia ruseasca (Perovskia)

Salvia ruseasca adora solul fierbinte, uscat si expus razelor fierbinti ale soarelui, adica acel pamant in care multe alte plante nu pot supravietui. Inflorescentele in forma de spic au o nuanta placuta de lila, insa foliajul argintiu este cel care ofera farmecul estetic al plantei.


5. Hemerocallis fulva

O specie de crin cu adevarat spectaculoasa, Hemerocallis fulva creste in aproape orice sol. Florile sale in forma de trompeta isi mentin forma inflorita o singura zi, insa planta produce inflorescente mai multe saptamani la rand, gratie bulbilor numerosi pe care ii dezvolta.


6. Coada soricelului (Achillea)

Coada soricelului este o planta extrem de rezistenta, care creste foarte bine in sol uscat si in conditii de expunere constanta la razele soarelui. Floricelele galbene si foliajul verde argintiu sunt foarte atragatoare pentru fluturi, ca mai apoi sa poata fi folosite in scop medicinal.



Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare