Plante de gradina

#ierburi aromatice #condimente #cimbru #coriandru #leustean #gradina #plante de gradina #cultivare plante #limba mielului

4 plante condiment pe care le poti cultiva in gradina

Nu ai nici un motiv sa nu imparti placerea gatitului cu placerea gradinaritului. Pe langa legumele de care ai parte chiar in curtea ta, poti cultiva diverse mirodenii, foarte usor de crescut si care vor da o aroma speciala mancarii gatite, in acelasi timp mentinandu-ti organismul sanatos. Iata 4 condimente si mirodenii pe care le poti creste chiar la tine in gradina.


1. Cimbru

Cimbrul este o planta extrem de usor de crescut in micuta ta gradina amenajata in casa sau in solariul din spatele casei. Poate creste in orice tip de sol, iar daca este ingrijit bine poate ajunge si la un metru inaltime. Cimbrul prefera soarele, iar pamantul trebuie sa fie umed mai mereu si bine drenat. La plantare, trebuie sa te asiguri ca solul nu are probleme cu ierburile daunatoare, intrucat radacinile cimbrului sunt foarte sensibile. Frunzele sale raspandesc o aroma puternica.


2. Limba mielului

Limba mielului sau Borago officinalis este o planta erbacee anuala care provine din Siria insa a fost naturalizata in aproape toata Europa. Frunzele sale se folosesc in ciorbe, dar nu strict datorita aromei, ci pentru proprietatile lor curative. Planta Limba mielului trateaza vezica cu probleme, rinichii, semintele scad tensiunea, frunzele ajuta in tratarea bronsitelor etc. Ii plac temperaturile blande si se inmulteste singura prin caderea semintelor.


3. Coriandru

Frunzele coriandrului au o aroma speciala, fiind o planta condiment care prefera aerul mai rece si locurile insorite si partial insorite. Daca il vrei tot timpul anului planteaza-l intr-un ghiveci pentru a-i oferi o temperatura constanta si ai grija sa stea intr-un loc cat de cat luminat. Coriandrul are flori albe sau roz si fructe in forma de globulete.


4. Leustean

Leusteanul este o alta planta condiment de care te poti bucura in propria gradina. Leusteanul creste inalt, poate ajunge si la 2 metri inaltime si are frunze puternic aromatice. Planta se cultiva prin seminte care se pun in sol afara sau in ghiveci la inceputul primaverii. Adancimea la care plantezi semintele de leustean nu trebuie sa depaseasca 10 milimetri adancime.



Sursa foto: purchon.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare