Plante de gradina

#plante #plante ciudate #curiozitati plante #plante deosebite

5 plante ciudate, dar deosebite

In lume exista milioane de specii de plante, care mai de care mai frumoase si interesante. Multe dintre acestea sunt ori pe cale de disparitie, ori foarte dificil de gasit din cauza situarii lor in zone greu accesibile. Iata, asadar, cinci dintre cele mai ciudate, dar deosebite plante din lume!


1. Stapelia

Stapelia este o planta suculenta ce apartine unui gen care cuprinde 40 - 50 de specii de plante originare din Africa meridionala. Floarea are patru - cinci petale colorate. De asemenea, florile au o textura paroasa si un miros neplacut (precum cel de carne putrezita).

 

2. Mimosa Pudica

Ceea ce face ca aceasta planta sa fie deosebita este sensibilitatea ei la atingere. Mimosa Pudica, cunoscuta si ca Mimoza, este o planta originara din America Centrala si de Sud.

Mimoza mai este numita si "planta sensibila", intrucat aceasta isi inchide frunzele sau le lasa in jos in momentul in care este atinsa sau scuturata si le deschide cateva minute mai tarziu. Nu se stiu motivele pentru care aceasta planta reactioneaza asa, insa multi oameni de stiinta considera ca acest gest reprezinta sistemul ei de aparare in calea pradatorilor.


3. Titan Arum

Titan Arum este o planta tropicala perena a carei floare produce un miros urat (ca cel am mamiferelor aflate in stare de descompunere) si astfel reuseste sa atraga insectele. Speranta de viata a acestei flori este de aproximativ 40 de ani.


4. Euphorbia Obesa

Euphorbia Obesa, cunoscuta si ca "planta baseball" datorita formei sale rotunde, este originara din Aftica de Sud. Din cauza braconajului si a colectarii masive, planta a ajuns pe cale de disparitie. Definitoriu pentru Euphorbia Obesa este faptul ca seva ei este otravitoare.


5. Little Hermit

In anul 1985, in Mexic, a fost descoperita aceasta planta. "Little Hermit" ("Micul sihastru") nu a mai fost vazut de atunci in nicio alta zona a tarii, pana in momentul in care botanistul George Yatskievych si un coleg de-al sau au descoperit planta intr-o padure de pini si stejari din muntii Mexicului, in aprilie 2008.

"Little Hermit" este o planta maro - portocalie care are nevoie de sprijinul altor plante pentru a se dezvolta. Tulpina seamana cu cea a unei teline, iar florile sunt foarte apropiate una de alta.



Sursa foto: aridlands.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului