Plante de gradina

#arbori #intimitate #amenajare gradina

5 moduri de a te bucura de intimitate in curte

Curtea casei tale este locul in care petreci dupa-amiezile lenese, citind o carte sau bucurandu-te de compania prietenilor. Este normal sa iti doresti ca spatiul in care stai sa fie cat mai ferit de ochii curiosilor si sa iti ofere intimitatea de care ai nevoie. Un gard inalt ar putea sa te scape de aceasta problema suparatoare, tinand vecinii curiosi la distanta, insa aceasta nu este singura solutie. Iata si alte mijloacele care te pot ajuta sa te bucuri de intimitate la tine in curte!


1. Gardul viu

O solutie la indemana este gardul viu. Acesta iti va oferi si intimidatea de care ai nevoie, insa va fi si un element inedit de design. Asadar, poti alege ca in jurul gardului sa sadesti arbusti sau plante cataratoare care sa se plieze in jurul acestuia si sa iti ofere confortul necesar pentru a petrece o zi minunata in aer liber.


2. Arbori in fata gardului

O alta modalitate de a te bucura de intimitate in curte este sa plantezi arbori in fata gardului. Coroana acestora va creste suficient de inalta si de bogata, incat sa tina privirile curiosilor la distanta.


3. Ghivece cu plante

Ghivecele cu plante se pot transforma intr-un gard pentru a delimita anumite zone din curte. Aliniaza ghivecele cu flori in rand, astfel incat sa formezi un fel de zid de protectie. Cu cat florile din ghivece sunt mai colorate, cu atat imaginea din gradina va fi mai frumoasa. De asemenea, in ghivece poti pune si arbustii, creand astfel un gard verde.


4. Spatiu intim

Un alt mijloc pentru a petrece timpul in aer liber fara sa-ti faci probleme ca vei fi deranjat este sa-ti amenajezi un spatiu intim. O idee in acest sens este crearea unui baldachin inconjurat de plante agatatoare. In mijloc iti poti pune o banca sau niste fotolii si astfel vei fi ferit de ochii curiosilor.


5. Fantana

Zgomotele care vin de la vecini pot fi deranjate si te pot impiedica sa te simti bine la tine in curte. Pentru a nu lasa acest aspect sa-ti strice zilele, poti amplasa o fantana in curte. Susurul apei va acapara celelalte zgomote de fundal si astfel te vei putea relaxa in voie.



Sursa foto: zillowblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului