Plante de apartament

#plante iarna # ingrijire plante iarna #plante apartament

Vine frigul! E timpul sa aduci plantele in casa

Ultimele prognoze meteo vorbesc despre o racire dramatica in urmatoarea perioada, astfel ca temperaturile vor ajunge chiar si la 3-4 Celsius grade pe timpul noptii si la maxime de 18 grade pe parcursul zilei. De aceea, este momentul sa iti pui la adapost plantele.

O vara intreaga, florile tale preferate s-au bucurat de baile de soare si de aer din plin. Le-a mers bine, au inflorit si chiar au facut pui. Acum, insa, odata cu scaderea drastica a temperaturilor, ar putea avea de suferit, de aceea trebuie sa iei rapid masuri si sa le muti in casa. Iata cateva trucuri pentru a face mai usoara aceasta tranzitie pentru plantele tale:

Alege un ghiveci bun

Odata cu scaderea temperaturilor si mutarea plantelor in casa este un moment potrivit pentru a le oferi acestora si ghivece pe masura. Pe timpul verii, multe dintre ele e posibil sa se fi dezvoltat si vei constata ca traiesc acum in ghivece subdimensionate.

Verifica-le de daunatori

Este un moment bun sa verifici plantele si sa observi daca nu au fost atacate de daunatori. Uita-te in special pe spatele frunzelor, dar si in pamantul plantelor. Si foloseste un spray special pentru a elimina acesti daunatori.

Aclimatizeaza plantele

Mutarea plantelor de la aer la interior trebuie sa se faca treptat, asa incat acestea sa nu sufere un soc termic. Muta-le pentru inceput pe un balcon sau o terasa, intr-un loc adapostit si de unde sa iti fie usor sa le transferi in casa, in cazul in care se face brusc foarte frig. Plantele trebuie sa aiba parte de o perioada de adaptare pana sa ajunga intr-un spatiu inchis. Chiar si spatiul inchis trebuie sa fie unul cu umiditate suficienta, pentru ca frunzele plantelor sa nu devina rapid maronii si sa se usuce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare