Plante de apartament

#chibrit #fosfor #plante ghiveci #flori #plante #plante de apartament

Secretul florarilor! Motivul pentru care trebuie sa infigi bete de chibrit in solul plantelor

Plantele de apartament pot fi o adevarata provocare pentru multi oameni. Chiar daca alegi plante usor de intretinut, si ai grija sa le uzi corect, acestea se pot ofili din cauza daunatorilor.

 

Adesea, plantele de apartament sunt atacate de musculite si purici minusculi, greu de vazut cu ochiul liber. Florarii stiu insa un truc care ii ajuta sa scape cu usurinta de aceasta problema, fara a cheltui sume mari pe substantele speciale din comert. Pentru acest lucru ai nevoie doar de o cutie de chibrituri.

Tot ce trebuie sa faci este sa infigi cateva bete de chibrit in sol, cu gamalia in jos. Asaza chibriturile cat mai aproape de planta si la distanta de marginile ghiveciului. Ai grja insa, ca in momentul in care infigi chibriturile in sol sa nu atingi tulpina plantei.

Dupa ce ai asezat chibriturile, uda planta in mod normal. Dupa doua zile schimba betele cu unele noi. Repeta procesul timp de o saptamana, avand grija sa uzi planta de fiecare data dupa ce adaugi betele in sol, chiar daca aplici cantitati foarte mici de apa. In cateva zile daunatorii vor fi distrusi si vei observa cum planta isi va reveni ca prin miracol.

Acest lucru este posibil, datorita fosforului pe care chibriturile il contin. Fosforul din care sunt realizate gamaliile chibriturilor se infiltreaza in sol, distrugand astfel micii daunatori.

Sursa foto: allconnect.com, finelivingadvice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului