Plante de apartament

#purificare aer #plante de interior #plante de apartament

Plante care purifica aerul din casa si previn virozele si gripele. Tu le ai?

Unele plante elibereaza substante biologic active care suprima cresterea bacteriilor. Aflaa din acest articol ce plante ar trebui sa ai in casa pentru un are curat si purificat.

Spathiphyllum, numit si crinul pacii, poate fi numit o fabrica de oxigen. Tolereaza perfect atat lumina difuza stralucitoare, cat si umbra usoara. Raspunde normal la curenti si la udare abundenta.

Ficusul elibereaza oxigen. Este mai bine sa-l pastrezi intr-un loc luminos si, sa nu-l uzi des.

Chlorophytum sau “valul miresei” este considerat un filtru de aer de origine naturala. Prinde perfect radacini si creste chiar daca este neglijat. Ii place lumina.

Pentru a lupta impotriva bacteriilor, planteaza mirt. Aceasta planta are nevoie de lumina puternica si udare abundenta. Vara, necesita mai multa atentie, dar in general este considerata o planta nepretentioasa. In plus, infloreste frumos si miroase bine.

Chiar daca nu vei obtine o recolta de lamai sau alte citrice, asigura-te ca vei avea in casa un arbust. Are nevoie de iluminare buna si udare periodica. Planta va proteja casa de bacteriile care cauzeaza boli.

In al treilea rand, planteaza eucalipt. Este pretentios la temperatura si udare, dar va fi dificil sa supraestimati beneficiile sale in timpul virozelor si a gripei.

Sansevieria. Planta este nepretentioasa. Are nevoie de lumina solara, udare minima si este rezistenta la curenti si schimbari de temperatura.

Hamedorea. Are nevoie de iluminare si udarea medie. In schimb, va absorbi toate substantele nocive emise de materialele moderne din casa.

Dracaena. Sensibila la lipsa luminii solare si la prea multa apa. In rest, planta are nevoie de putina  atentie. In schimb va elimina toate bacteriile din casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului