Plante de apartament

#ingrijire plante #plante #plante aerofite

Plante aerofite (aeriene): cresc fara sol si necesita ingrijire minima

Plantele aerofite sunt ideale pentru crearea unui decor modern intr-o locuinta. Nu ocupa mult spatiu, nu au nevoie de sol pentru a creste si necesita o ingrijire minima din partea ta. Mai exact, daca le oferi un loc unde pot primi lumina naturala si te induri sa le uzi saptamanal, plantele aerofite sau aeriene sunt fericite.


Ce face ca plantele aerofite sa fie speciale

Plantele aerofite au au aspect deosebit. Sunt mici si le poti aseza unde iti doresti: pe o farfurie, ca element de decor pe masa, intr-o vaza transparenta sau in ghivece suspendate. Spre deosebire de plantele care cresc in sol, aerofitele nu au nevoie de pamant.

Ele isi iau nutrientii esentiali din particulele de praf din aer si stocheaza cantitati mari de apa dupa ce le uzi, ceea ce inseamna ca nu se vor deshidrata pana la urmatorul "dus". Mai mult, umiditatea din aer le ajuta sa aiba apa chiar si in situatiile in care uiti sa le uzi.

In functie de speciile de plante aerofite pe care le alegi, acestea vor dezvolta inflorescente in nuante de roz pastelat sau roz fuchsia.


Tillandsia, cea mai raspandita specie de plante aerofite

Tillandsia este o specie de plante aerofite cu care poti decora atat interiorul locuintei, cat si exteriorul. Este rezistenta la boli, insa trebuie sa o feresti de inghet. In rest, daca uzi planta aeriana te poti bucura de ea mult timp de acum incolo.

Trebuie sa stii ca Tillandsia are nevoie de udari saptamanale, iar in lunile calduroase o poti uda chiar si o data la 2-3 zile. Tot ce trebuie sa faci este sa scufunzi planta in apa aproximativ 30 de minute. In acest timp, va asimila cantitatea de lichid de care are nevoie pentru a creste.


Plantele aerofite pot fi agatate de scoarta copacilor

Ai taiat un copac din curtea intrioara sau din gradina si nu-ti place peisajul dezolant pe care il lasa in urma? Cu plantele aerofite poti rezolva problema. Radacinile lor se fixeaza singure pe soarta copacului, fara sa fie nevoie sa depui efort de ingrijire. Tocmai din acest motiv, multa lume considera ca plantele aerofite sunt parazite si se hranesc din nutrientii plantei-gazda, insa nu este asa. Specialistii sustin ca plantele aerofite doar se agata cu radacinile de o planta-gazda, iar hrana si-o obtin din aer.



In Romania, plantele aerofite nu au traditie, multa lume fiind reticenta la cresterea unor plante care traiesc cu aer. Insa, odata ce detii plante aerofite, nu ai cum sa nu te indragostesti de ele, spun persoanele pasionate de cresterea lor.



Sursa foto: apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare