Plante de apartament

#miros urat #plante de apartament #pamant #pamant plante #miros pamant

Cum sa indepartezi mirosul urat al pamantului plantelor de apartament

Mirosul neplacut al pamantului plantelor de apartament este o problema cu care se confrunta foarte multi gradinari. Lipsa luminii naturale, putrezirea radacinilor si apa in exces sunt principalele cauze ale pamantului urat mirositor. Invata sa previi si sa tratezi aceasta problema cu ajutorul catorva metode simple!


Asaza plantele in locuri luminoase

Nu toate plantele de apartament au nevoie de lumina directa a soarelui, insa majoritatea au nevoie sa fie pozitionate intr-o zona luminoasa, in apropierea unei ferestre, de unde sa beneficieze de soare cel putin cateva ore pe zi.

Acelasi lucru este valabil si pentru pamantul in care cresc si se dezvolta plantele tale de apartament. Pamantul care nu este niciodata expus la soare si lasat intr-un loc umbros si umed nu se va usca niciodata, ceea ce va permite dezvoltarea de bacterii si mucegai, care dau si mirosul neplacut.


Alege ghivece cu gauri de drenare

Toate plantele de apartament trebuie sa fie puse in ghivece care au gauri de drenare. Pentru a retine apa, fiecare ghiveci este bine sa fie prevazut cu o tavita din plastic. Apa adunata in tavita trebuie eliminata imediat, pentru a preveni dezvoltarea de bacterii si alte microorganisme care emana mirosuri neplacute.

De asemenea, daca pamantul plantelor de apartament nu este bine drenat radacinile pot putrezi, deoarece stau prea mult timp in umezeala. Mirosul radacinilor putrezite este foarte puternic, in special atunci cand scuturi ghiveciul.


Alege pamantul de flori potrivit

Pentru plantele de apartament este recomandat sa folosesti produse de calitate, din florarii. Acestea contin amestecuri de diferite tipuri de sol, care permit aerului sa circule mai bine si apei sa se scurga rapid. Daca folosesti pamant adus din padure sau din alte locuri, acesta poate contine spori de mucegai si ciuperci care vor ataca planta.

In plus, emana si un miros neplacut, care este adesea acompaniat de decolorarea solului.


Evita sa uzi plantele in exces

O alta cauza a mirosului neplacut al pamantului din ghivece este excesul de apa. O persoana neexperimentata in ingrijirea plantelor este tentata de obicei sa exagereze cu udatul, insa plantele de apartament nu au aceleasi necesitati ca plantele de gradina.

Astfel, plantele de apartament au nevoie de mai putina apa. Ca regula generala, plantele trebuie udate atunci cand pamantul este uscat la atingere.

Sursa foto: homeguides.sfgate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare