Plante de apartament

# crestere plante balcon #plante balcon #bacon

7 plante pe care le poti creste cu succes in balconul tau

Balconul este locul de relaxare pentru multi dintre noi, spatiul de care profitam pentru a aduce o parte din natura cat mai aproape de locuinta.

Pentru a infrumuseta balconul tau, ai la dispozitie o multime de optiuni, diferite specii de plante ornamentale, printre care arbusti, plante perene sau anuale cu flori ori chiar si plante cataratoare.

Balcoanele sunt, in general, limitate in spatiu, de aceea, amplasarea plantelor poate fi o reala provocare. Poti alege sa folosesti fiecare metru patrat, atat ca suprafata utila, cat si pe inaltime, alegand niste ghivece care sa-ti permita cultivarea unui mix de plante, sau suporturi pentru suspendarea ghivecelor.

In randurile de mai jos iti oferim o lista de specii pe care le poti combina dupa bunul plac, pentru a amenaja un balcon de poveste.

1. Caprifoiul, o planta cataratoare cu crestere moderata, rezista bine si prefera, de obicei, umbra, asa ca ar rezista bine pe un balcon acoperit sau orientat spre nord. Pentru a-i asigura sustinere, firele montate pe un perete sunt cel mai bun suport pentru aceasta planta, economisind astfel si spatiu.

2. Iasomia braziliana sau Mandevilla iti sta la indemana pentru a aduce note exotice in balcon si pentru a inlocui clasicele flori curgatoare. Este rezistenta si poti sa te bucuri de ea chiar mai multi ani la rand, daca ierneaza corespunzator.

3. Begonia tuberhybrida Bonfire (begonie tuberoasa curgatoare) te va incanta cu inflorirea abundenta si culorile contrastante ale florilor. Pentru un efect decorativ maxim, iti recomandam sa o amplasezi intr-un ghiveci suspendat.

4. Thuja poate fi solutia naturala prin care poti imbraca un balcon de mari dimensiuni. Realizand o perdea vizuala, vei avea parte de mai multa intimitate. Thuja rezista bine la cultura in ghivece de dimensiuni mari, cu conditia de a avea apa suficienta pe perioada verii, insa intre doua udari, pamantul trebuie sa se usuce.

5. Plantele aromatice pot fi amplasate pe balcon si astfel vei avea mereu la indemana aromele preferate, proaspat culese pentru preparatele culinare pe care le pregatesti. De regula, plantele aromatice se ingrijesc usor si necesita toaletare periodica in functie de specie, pentru stimularea ramificarii tufelor.

6. Muscata parfumata decoreaza majoritar prin frunzisul ei colorat, panasat, insa este o alegere potrivita daca esti vizitat adesea de tantari. Aceste muscate, cunoscute drept Pelargonium graveolens, prezinta o aroma specifica, intepatoare, de citrice sau menta, care prezinta efect repelent, tinand tantarii la distanta.

7. Calluna sau Iarba neagra se face remarcata prin varietatea culorilor florilor, de la alb, galben sau verde, pana la diverse nuante de roz si mov. Calluna este incantatoare prin florile ei care rezista intr-o perioada a anului in care putine plante mai pot inflori, fiind apreciata pentru florile rezistente in conditii de frig (pana la -8 grade Celsius) si vant.

Ai toate motivele sa iti imbogatesti balconul cu plante si sa te bucuri de o oaza de verde la tine acasa!

Sursa foto: Canva.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului