Plante de apartament

#ingrijire muscate vara #udare muscate #muscate #ingrijire muscate

Cum sa ingrijesti muscatele pentru a inflori toata vara

Muscatele sunt flori preferate de multe persoane datorita usurintei cu care pot fi plantate, a aspectului lor colorat si a mirosului minunat pe care il emana. Acestea pot fi plantate atat in gradina, cat si in casa, fiind necesar sa le asiguri suficienta lumina.

Iata asadar cum trebuie sa ingrijesti muscatele pentru ca acestea sa infloreasca toata vara.

Plantarea muscatelor

Fiind flori care pot fi crecute atat in interior, cat si in exterior, nevoile acestor plante pot fi cumva diferite in functie de acest aspect.

Daca le cresti in casa, trebuie sa tii cont de faptul ca muscatele au nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta, astfel incat este necesar sa le alegi un loc in apropierea unui geam. De asemenea, muscatele iubesc caldura, temperaturile potrivite fiind de aproximativ 21 de grade Celsius pe timpul zilei si de 13 grade Celsius pe timpul noptii.

Nu in ultimul rand, muscatele au nevoie de un sol umed. In plus, este indicat sa te asiguri ca ghivecele in care le vei aseza au orificii speciale de aerisire pentru a evita ca radacinile plantelor sa putrezeasca.

In ceea ce priveste plantarea muscatelor in gradina, este necesar sa te asiguri ca a trecut pericolul inghetului inainte de a le planta. Alege o zona de plantare potrivita astfel incat muscatele sa aiba zilnic cel putin sase ore de lumina solara. Solul in care le vei planta trebuie sa fie umed si bine drenat, mulcirea plantelor ajutand de asemenea la mentinerea umiditatii.

Ingrijirea muscatelor

Ingrijirea muscatelor nu reprezinta un proces complicat, indiferent de locul in care acestea sunt plantate.

Udarea plantelor trebuie facuta ori de cate ori solul incepe sa se usuce – aproximativ saptamanal daca florile se afla in gradina, si chiar zilnic pentru florile din ghivece in perioadele in care este foarte cald.

Fertilizarea este de asemenea extrem de importanta. Poti utiliza un ingrasamant solubil sau unul cu materie organica suplimentara pe care sa il aplici la fiecare patru sau sase saptamani pe parcursul sezonului de crestere activa a muscatelor.

Pentru a le feri de daunatori, incearca sa le aplici saptamanal o solutie de insecticide speciala, dar si sa elimini florile si frunzele moarte.

De asemenea, pentru o dezvoltare optima, muscatele aflate in ghivece pot necesita replantari atunci cand devin supraaglomerate.

Sfaturi specifice pentru ingrijirea pe timpul verii

Atunci cand vine sezonul cald, plantele au nevoie de o atentie suplimentara din partea ta, iar muscatele nu fac exceptie de la acest aspect.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca muscatele vor avea o cantitate suficienta de apa, avand totodata grija sa nu le oferi nici prea multa. In ceea ce priveste muscatele plantate in aer liber, in gradina, este indicat sa le uzi dimineata devreme, dar si sa eviti udarea direct pe floare. Acest ultim lucru poate avantaja aparitia daunatorilor sau a bolilor.

Cu toate ca muscatele sunt flori care iubesc caldura si lumina, le poti planta astfel incat sa le asiguri umbra la mijlocul zilei, atunci cand temperaturile sunt mult prea ridicate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare