Plante de apartament

# plante intuneric #flori #ingrijire plante

Florile care prefera incaperile intunecate

 

Florile dau un aer aparte in fiecare casa, indiferent ca vorbim despre un apartament la bloc sau despre o casa pe pamant. Daca iti doresti flori, dar camerele nu sunt scaldate de prea multa lumina naturala, afla ca exista si plante care nu iubesc soarele si care se adapteaza perfect camerelor mai intunecate si nu se ofilesc.

1.Aglaonema

Cunoscuta si ca planta inturnericului, Aglaonema are un aspect deosebit si da foarte bine intr-o incapere. Cu frunze ovale, ce pot ajunge pana la 45 cm lungime, planta produce flori mici, albe, sub forma de spic, ce se transforma in fructe mici, rosii, asemanatoare fructelor de padure.  Aspectul este superb, dar nu trebuie lasata la indemana copiilor pentru ca frunctele sunt otravitoare!

Desi nu este pretentioasa in ceea ce priveste lumina, planta are nevoie frecvent de apa. In sezonul cald trebuie udata mereu si mai rar in sezonul rece.

Aglaonema se dezvolta cel mai bine in locurile umbroase, cu lumina slaba, insa si in incaperi cu lumina mai multa, insa indirecta. Asta nu inseamna insa ca nu are nevoie de caldura pentru a se dezvolta. Altfel spus, temperatura sa ideala este de 20-25 de grade.

2. Dracaena

Dracaena este o planta putin mai pretentioasa fata de Aglaonema. Asta datorita faptului ca este mai usor de ingrijit. Ii place de asemenea intunericul. De fapt, chiar trebuie asezata departe de fereastra, intr-un colt in care nici razele soarelui nu ajung, dar nici curentii de aer. Cel mai bine se simte la o temperatura de 22 – 25 de grade Celsius.

Planta tropicala, dracaena nu trebuie sa fie udata excesiv, pentru ca i se ingalbenesc frunzele. In aceste conditii, ideal este sa fie udata la un interval de 3-4 zile sau atunci cand observi ca solul s-a uscat complet.

3. Planta-paianjen

Planta-paianjen, cunoscuta si sub denumirea de "Voalul miresei", este o planta erbacee africana din genul Chlorophytum. Aceasta este populara ca planta de apartament. Are frunzele lungi, inguste, dungate cu verde si alb. Periodic apare cate un peduncul de floare, iar micile flori albe sunt inlocuite de plantute tinere, ce pot fi usor indepartate sau inradacinate.

Iubeste incaperile umboase sau semiumbroase. Vara, temperatura ideala de vegetatie este de aproximativ 20 de grade. Trebuie udata regulat, astfel incat pamantul sa fie mereu umed, In schimb, iarna, planta prefera temperaturi mai scazute de pana la 10 grade, iar udatul trebuie rarit pana la de doua-trei ori pe luna.

Atentie insa! Nu adauga multa apa, deoarece ii vor putrezi radacinile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului