Plante de apartament

#suculente #ingrijire plante suculente #plante suculente

Cum sa ingrijesti corect plantele suculente. Ghid pentru incepatori

Plantele suculente sunt ideale pentru cei care nu au prea multa experienta in gradinarit sau nu au timp sa se ocupe de plante, pentru ca acestea cresc usor si nu necesita prea multa ingrijire. Plantele suculente cresc atat in ghivece, dar si afara, chiar si pe suprafete mici.

Plantele suculente sunt crescute pentru a forma adevarate tablouri vii, atragatoare, creand un punct de atractie in gradina. Beschorneria sau agava pot fi doua alegeri indraznete. Daca iti doresti plante mai mici, alege pentru gradina ta aeonium cu frunze negre pe care va trebui sa o plantezi intr-o zona cu mult soare. Unele plante suculente, cum ar fi agava, aloe, sempervivums sau echeveria, pot fi crescute si in ghivece, dar contureaza o priveliste superba si in gradina.

Cu ce trebuie sa incepi

Pentru ca multe plante suculente cresc usor din butasi sau chiar din frunze, sa obtii diferite tipuri de plante suculente nu este deloc costisitor. Plantele suculente sunt o metoda rapida si ieftina de a-ti decora gradina sau pentru a incepe un hobby care nu necesita multi bani.

Pentru a creste bine si ca sa se dezvolte, plantele suculente au nevoie de spatii deschise si mult soare, dar si de un pamant bine drenat.

Plantele suculente cresc foarte bine alaturi de alte plante suculente sau de cactusi, dar se pot dezvolta si alaturi de alte tipuri de plante, cum ar fi lavanda.

In cazul in care in gradina ta, solul este saracacios, cel mai bine ar fi sa pui plantele suculente direct in ghivece sau pe paturi de pamant ridicate.

Pregateste un strat de pietris

Pentru ca plantele suculente sa arate si sa se simta bine in ghivece sau in locurile in care sunt plantate, mulciul din pietris este mai mult decat necesar. Privelistea obtinuta va fi superba, iar pietrisul va mentine exact umiditatea de care acestea au nevoie.

Odata ce gradina este gata, plantele suculente vor avea nevoie, din cand in cand, de putina apa si poate putin fertilizator.

Protejeaza plantele suculente de temperaturi scazute

Plantele suculente sunt sensibile la temperaturi scazute, iar inghetul le poate distruge. Daca nu sunt protejate, pe perioada iernii, plantele ingheata si nu isi vor mai reveni. Pentru a le feri cat mai bine de inghet, asaza-le sub copaci sau in ghivece si adaposteste-le in interior.

Daca plantele suculente ajung sa fie atinse de inghet, incearca sa le salvezi curatand, in primavara, frunzele afectate de ger.

Cum infloresc plantele suculente

Desi plantele suculente nu sunt recunoscute pentru florile lor, cele mai multe dintre acestea fac flori rosii, galbene sau portocalii, iar unele arata chiar spectaculos.

Cresterea plantelor suculente in ghivece

Plantele suculente cresc bine si in ghivece. Iata cateva sfaturi pentru plantare.

  • Alege vase late pentru ca plantele sa arate cat mai bine si sa formeze un aranjament deosebit
  • Ai grija ca vasele in care pui plantele suculente sa aiba gauri pentru drenarea apei
  • Foloseste pamant special pentru plante suculente sau adauga intr-un mix obisnuit de pamant putin nisip sau pietris
  • Acopera pamantul la suprafata cu un strat subtire de mulci in pietris sau pietricele mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului