Plante de apartament

# plante spatii intunecate #crestere plante #plante baie #plante de apartament

6 plante care adora umiditatea si spatiile intunecate! Pot fi crescute in baie

Atunci cand vrei sa te simti in baia de acasa ca intr-un spa, tot ce ai de facut este sa pui in aceasta incapere cateva plante verzi. Pentru ca nu toate plantele tolereaza umiditatea si uneori lumina insuficienta in baie, iata cateva plante care adora un astfel de mediu. Le poti creste in baie si te poti bucura de frumusetea lor, fara sa faci prea mult efort pentru ca cele mai multe dintre ele nu necesita ingrijire speciala.

Feriga cuib de pasare

Feriga cuib de pasare este o planta care creste bine in baie. De origine din Asia de sud si Polinezia, feriga cuib de pasare iubeste umezeala pe care o poate gasi in orice baie. Atunci cand are umezeala, feriga cuib de pasare creste, iar frunzele sale nu se ingalbenesc sau ofilesc. Desi ferigile sunt plante iubitoare de lumina, feriga cuib de pasere tolereaza spatiile putin luminoase, de aceea locul potrivit pentru aceasta planta este chiar baia.

Alocasia

Alocasia este o planta careia ii place lumina si umiditatea, asadar va supravietui doar in bai cu ferestre mari prin care soarele patrunde din belsug. Singura recomandare esta sa nu asezi niciodata alocasia prea aproape de fereastra, pentru ca soarele direct ii poate arde frunzele.

Iedera

Iedera este o planta destul de usor de ingrijit, care poate rezista aproape in orice mediu. Desi nu are nevoie de o baie in care umiditatea este mare, totusi iedera va tolera cu usurinta si un astfel de mediu. De asemenea, iedera poate supravietui in incaperi in care nu are foarte multa lumina si nu este afectata nici atunci cand nu este udata regulat. Iedera creste repede si se intinde cu usurinta, imbracand locul in care este pusa, de aceea este de preferat sa asezi iedera langa un raft sau un dulap sau o poti suspenda de draperia de la baie.

Aloe

Chiar daca aloia nu are nevoie de umiditatea din baie, de multe ori este tinuta in aceasta incapere datorita beneficiilor sale naturale pentru frumusete. Gelul care se gaseste in interiorul frunzelor de aloe poate fi folosit pentru calmarea pielii, trateaza arsurile minore, reduce mancarimile si asa mai departe. Pune planta langa fereastra pentru ca este o mare iubitoare de lumina solara directa.

Calatea

 

 

Calatea este o planta careia ii place in baie. Aceste plante tolereaza foarte bine umiditatea si lumina indirecta a soarelui. In plus, daca iti doresti o pata de culoare si putina eleganta in baie, atunci nu ar trebui sa stai pe ganduri si sa pui in aceasta incapere una sau mai multe plante calatea. In cazul in care in baie nu ai suficienta lumina naturala, atunci poti sa te orientezi spre o alta specie de calatea, numita Calatea Freddie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului