Plante de apartament

#dieffenbachia #plante de aparatament #ingrijire plante #dieffenbachia ingrijire

Cum sa ingrijesti corect Dieffenbachia

Plantele cu frunze luxuriante sunt plantele excelente pentru apartament, fiind foarte versatile si decorative. Cele din familia Dieffenbachia sunt originale din junglele din America Centrala si de Sud si arata minunat in apartamente.

Cele mai bune conditii pentru crestrerea plantelor Dieffenbachia

Plantele Dieffenbachia se descurca cel mai bine intr-un mediu asemanator celui din care provin - cald si umed. Aceste plante prefera temperaturile care nu scad sub 18 grade Celsius noaptea, asa ca asigura-te ca sunt ferite de curentii reci.

Deoarece prospera in conditiile umede, cu aburi, plantele Dieffenbachia se vor simti minunat in baie.

In ceea ce priveste iluminarea, plantele Dieffenbachia prefera lumina stralucitoare, indirecta. Totodata, nu trebuie ferite de lumina directa a soarelui. Plantele Dieffenbachia pot supravietui si in conditii de lumina artificiala slaba sau puternica. Dar cresterea lor poate fi incetinita. Daca observi ca frunzele coboara mai jos si planta devine mai inalta, este un semn ca trebuie mutata intr-un loc cu mai multa lumina.

Ingrijirea plantelor Dieffenbachia

  • Planteaza Dieffenbachia in pamant standard de flori. In ceea ce priveste apa, solul trebuie sa ramana relativ umed, dar nu imbibat. Verifica umiditatea solului in mod regulat si uda planta atunci cand acesta s-a uscat un centimetru la suprafata.
  • In cazul in care observi ca frunzele sunt mici sau vestede, sa stii ca planta ta are nevoie de mai multa apa.
  • Dieffenbachia are nevoie de mai putina apa in timpul iernii. Acelasi lucru este valabil si pentru plantele care dispun de conditii de lumina scazuta.
  • In cazul in care observi ca funzele de la baza se ingalbenesc sau cad, sa stii ca este un semn al supraincalzirii care va distruge tulpina si va ucide planta.
  • Daca observi ca frunzele se usuca pe margini, acesta este un indiciu ca planta ta nu are suficienta apa si aerul este prea uscat.
  • Pentru a-i asigura umiditatea necesara, umple o tavita cu un strat de pietricele, adauga apa si pune ghiveciul deasupra pietricelelor, asigurandu-te ca apa nu atinge fundul acestuia. Apa din tava se va evapora, umidificand aerul din jurul plantei tale.
  • Fertilizeaza planta Dieffenbachia cu mult ingrasamant de plante de casa, in fiecare luna in timpul sezonului de primavara si vara. Nu fertiliza planta in perioada inactiva din iarna.
  • Verifica radacinile plantei primavara. Daca sunt inghesuite, replanteaza Dieffenbachia intr-un ghiveci mai mare cu pamant proaspat.

Reintinerirea plantei Dieffenbachia

Dupa cativa ani, Dieffenbachia isi poate pierde frunzele de la baza, nemaifiind la fel de decorativa. Cand se intampla acest lucru, este o idee buna sa reintineresti planta. Poti crea mai multe plante noi dintr-o Dieffenbachia crescuta excesiv de inalta. Frunzele din varf pot genera o planta noua. Taie tulpina de jos, cat mai aproape de nivelul solului. In ghiveci va creste o noua planta.

Partea taita se poate folosi pentru a propaga Dieffenbachia.

Cum se inmulteste Dieffenbachia

Pregateste o tava cu cativa cm de nisip umed. Taie o sectiune de 15 pana la 20 cm dintr-o planta Dieffenbachia. Aseaza sectiunea taiata pe nisip, astfel incat sa fie partial acoperita. Pastreaza nisipul umed si in curand vor incepe sa creasca noi plante de-a lungul tulpinii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului