Plante de apartament

# inmultire bambus # ingrijire bambus #bambus

Cum sa ingrijesti si sa inmultesti bambusul

Cu siguranta ai vazut bambusul in diverse forme, in case, birouri, magazine de cadouri si chiar magazine alimentare. Aceasta planta decorativa si usor de cultivat, are o istorie lunga in China, fiind simbolul prosperitatii, al norocului si un element Feng Shui. Cu putina ingrijire, bambusul poate aduce frumusete si noroc spatiului tau de locuit sau de munca.

Cele mai bune conditii de crestere pentru bambus

Datorita faptului ca are nevoie de foarte putina lumina, bambusul este o planta de interior populara, ideala pentru spatiile cu luminozitate scazuta, cum ar fi birourile sau holurile. De fapt, bambusul chiar nu se simte bine sub lumina directa a soareluui, asa ca alege un loc cu lumina indirecta. Daca apar pete maornii pe frunze, muta bambusul intr-un loc mai intunecat. Totodata, alege un spatiu in care temperaturile nu scad noaptea sub 18 grade.

Bambusul poate fi toxic daca este mestecat, asa ca sigura-te ca nu este la indemana copiilor sau a animalelor de companie.

Ceea ce este foarte dinstinctiv pentru aceasta planta de apartament cu crestere rapida, este faptul ca nu are nevoie de sol. Bambusul se vinde se obicei in vase de sticla pline cu apa si mici pietricele decorative pentru a ancora tulpinile. Cu toate acestea, daca vrei, poti creste bambusul intr-un ghiveci, in sol, cu conditia ca acesta sa fie foarte bine drenat.

Cum se ingrijeste bambusul

Examineaza bambusul pentru a verifica daca tulpinile au fost legate cu sarma. Aceasta poate deteriota planta, asa ca ar fi mai bine sa o elimini, astfel incat bambusul sa poata creste nestingherit.

Bambusul tau nu are nevoie de sol pentru a creste, ci de o apa sepecifica. Foloseste doar apa purificata sau apa distilata pentru udare. Datorita cresterii sale rapide, bambusul poate prelua pre multe saruri si minerale din apa de la robinet sau apa imbuteliata. De asemenea, este important sa schimbi saptamanal apa din vas pentru a evita putrezirea radacinilor.

Utilizeaza un recipient transparent cu pietricele decorative pentru a putea admira si urmari evolutia bambusului tau.

Daca plantezi bambusul in sol, asigura-te ca mentii mediul de crestere uniform umed si ca drenajul este foarte bun. Dupa ce l-ai plantat in sol, verfica frecvent umiditatea solului si masoara apa necesara pentru udare. Ai gija sa nu lasi solul sa se usuce intre udari.

Daca tii bambusul in apa distilata, va trebui sa adaugi periodic ingrasamant, deoarece distilarea elimina nutrientii esentiali de care planta are nevoie. Hraneste-ti bambusul cu o picatura de ingrasamant lichid in fiecare luna, sau foloseste un ingrasamant special creat pentru bambus.

Este important sa tunzi periodic bambusul, pentru ca cresterea sa fie rapida poate ingreuna planta. Taie ramurile de pe tulpina principala cu o foarfeca igienizata in alcool.

Inmultirea bambusului

Examineaza planta mama si alege un lastar cu frunze si aspect sanatos de cel putin sase cm lungime. Cu o foarfeca sterilizata si ascutita, indeparteaza acest lastar, taindu-l cat mai aproape de tulpina principala. Scufunda in apa ditilata trei cm din lastar. Daca folosesti pamant, umezeste mediul de crestere si introdu trei cm din pareta inferioara a lastarului in sol. Pastreaza lastarul intr-un loc cald, fara curenti de aer, cu lumina indirecta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului