Plante de apartament

#flori #gradina #ghivece #plante interior

Cum mutam plantele din interior la exterior

Multi iubitori de plante opteaza sa mute ghivecele in exterior odata cu incalzirea vremii. In aceste conditii, plantele se bucura de numeroase beneficii ca o circulatie mai buna a aerului, lumina mai buna, umiditate mai mare, factori ce contribuie la o dezvoltare mai rapida a lor. Insa mutarea reprezinta un factor de stres pentru plante. Iata cateva sfaturi pentru a reduce acest stres:


1 Evita sa muti plantele in exterior primavara prea devreme. Retine ca plantele de interior se acomodeaza bine in exterior la temperaturi de circa 22o C.

Noaptea temperaturile pot scadea pana la 4o-5o C iar acest lucru dauneaza plantelor tale.


2 Lumina este un alt factor care poate stresa plantele. Intensitatea ei este mult mai ridicata in exterior fata de interior. Nu aseza plantele direct in lumina soarelui imediat ce le aduci din interior in exterior.

Gaseste un loc mai ferit, unde plantele pot beneficia de lumina soarelui insa indirect.


3 Tine cont de cerintele fata de mediu ale plantei respective. Nu toate plantele se dezvolta corespunzator odata ce au fost expuse in plin soare si chiar daca stii ca planta respectiva tolereaza o astfel de expunere este indicat s-o iei treptat.

Ghivecele cu flori trebuie mutate treptat la soare astfel ca in primele 10-14 zile este indicat sa fie expuse la o lumina filtrata.


4 Urmareste cu atentie frunzele plantelor dupa expunerea la exterior pentru a vedea daca nu au aparut modificari.

In cazul in care acestea incep sa se usuce sau sa se vestejeasca este bine sa muti planta intr-un loc cu lumina fltrata.

5
Dupa ce ai mutat plantele ai grija ca odata cu incalzirea vremii sa le uzi mai des si sa le administrezi si un fertilizant la nevoie.

Atentie sa nu uzi in exces plantele in zilele caniculare pentru ca acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor.


6 De asemenea, odata ce ai mutat plantele in exterior, este bine sa stii ca acestea sunt mai expuse la daunatori . Atentie la insectele care pot provoca daune plantelor.

7
Fereste plantele de conditiile meteo extreme. De exemplu, vantul poate usca in exces plantele sau, daca este puternic, le poate rupe.

Ploaia, pe de alta parte, in cantitate redusa este benefica insa in cantitate prea mare poate avea efecte devastatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului