Plante de apartament

#ziua barbatului #cactus #ficus #bambus

Flori de apartament pentru barbati

Barbatilor le plac plantele de apartament, insa ei le accepta in grija doar pe cele care au o intretinere foarte usoara, care nu au nevoie de multa atentie sau apa si care rezista fara probleme chiar si o luna de zile fara ingrijire.


Daca vrei sa daruiesti iubitului/sotului/tatalui/fratelui un ghiveci cu o floare, iata care sunt cele mai bune optiuni:


Cactusul


Cactusii sunt plante de efect care au necesitati minime de ingrijire. Acestia pot fi pozitionati intr-un loc cu lumina puternica sau moderata si udati cu foarte putina apa, o data la cateva saptamani.  Cactusii se dezvolta in mod normal in desert, asa ca sunt obisnuiti cu temperaturile ridicate, dar si cu lipsa indelungata a apei.


Cactusii nu necesita fertilizare decat daca se doreste inflorirea  si foarte rar sunt afectati de vreo boala. Aceste plante se numara printre cele mai rezistente plante existente.


Bambusul


Bambusul este o planta care poate fi mentinuta pentru totdeauna intr-o  vaza cu apa. Desigur, bambusul poate fi transplantat si intr-un ghiveci cu pamant, insa in acest caz, are nevoie de udari dese. In schimb, in cazul in care acesta este tinut in vaza cu apa, nu are nevoie decat de o schimbare periodica a apei. In rest, bambusul va creste si se va dezvolta intr-un mod armonios, fara prea mare trucuri de ingrijire, cu conditia sa nu fie pozitionat in razele directe ale soarelui.



Dracaena


Desi este o planta tropicala, Dracaena nu are nevoie de o udare excesiva, asa ca daca persoana careia ii este adresata uita sa ii ofere apa, planta va rezista fara probleme prea mari.  Ca si conditii de intretinere, Dracaena trebuie sa fie tinuta in casa, departe de razele soarelui si de curentii de aer.


Aloe vera


Aloe vera
este o planta formata dintr-o rozeta mare care aduna frunze mari, groase si carnoase care o forma asemanatoase cu o lance. Aloe vera are nevoie de udari moderate, cu o cantitate redusa de apa pentru a evita excesele care ii pot dauna.


In functie de temperatura de afara, udarile se raresc sau se fac mai des, insa aloe-vera este o planta care rezista destul de bine fara hidratare.


Ficusul


Ficusul este o planta ornamentala excelenta, datorita aspectului sau de impact, dar si pentru ca nu ridica pretentii foarte mari in ceea ce priveste ingrijirea. Ficusul are nevoie doar de o incapere bine aerisita, de un loc in care are suficienta lumina fara sa fie expus razelor soarelui si de udari moderate. Daca in perioada verii ficusul trebuie uda cand pamantul este uscat, in sezonul rece, planta poate rezista mai multa vreme fara apa, asa ca reprezinta un cadou ideal pentru un barbat care nu doreste sa acorde prea multa atentie unei plante.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului