Plante de apartament

#jardiniera #flori #flori pentru balcon #flori in ghiveci

Cele mai frumoase flori pentru balcon

Primavara reprezinta anotimpul perfect pentru a-ti readuce balconul la viata si pentru a-l infrumuseta cu o puzderie colorata de flori de sezon! Ai la dispozitie o paleta larga de plante deosebite care se preteaza plasarii pe balconul casei. Descopera-le, in continuare, pe cele mai frumoase dintre ele!
 

Panselute


Disponibile intr-o multitudine de culori, cu flori cu petale mici si delicate, panselutele sunt plante superbe care au darul de a inveseli instant balconul de-a lungul intregii primaveri.

Afla ca te vei putea bucura de bogatia de culori a panselutelor in perioada martie-mai, cand plantele ating apogeul infloririi. De asemenea, este important sa retii ca, daca tolereaza temperaturile mai scazute, nu este la fel de indicat sa le tii pe balcon cand canicula isi face simtita prezenta.
 

Narcise


Plante cu bulbi, asociate cu sosirea primaverii, narcisele iti parfumeaza balconul si-l culoreaza in nuante de galben (desi poti opta, la fel de bine, si pentru narcise albe). Te vei putea bucura de prezenta lor inca din luna februarie pana in luna mai, in anumite cazuri.

Narcisele nu sunt flori pretentioase, astfel ca se vor adapta destul de bine la conditiile de pe balcon, indiferent daca le plasezi intr-un loc bine luminat sau umbros. Dupa ce plantele se ofilesc, inlatura bulbii din ghivece si depoziteaza-i, pana toamna, intr-un loc uscat si racoros. La sosirea toamnei, poti replanta bulbii pentru a te bucura de narcise si primavara urmatoare.
 

Branduse


Brandusele sunt flori indragite de primavara, care se preteaza, la randul lor, plasarii pe balconul casei. Este important ca ghivecele cu branduse sa fie asezate intr-un loc bine luminat, astfel incat plantele sa se dezvolte in mod corespunzator.

Brandusele au nevoie sa fie udate de 2 ori pe saptamana pana cand planta se usuca, moment in care bulbii nu se mai uda. Toamna, bulbii de branduse trebuie mutati in alte ghivece din care vor rasari noile plante la sosirea primaverii. Plaseaza ghivecele in exteriorul casei pe durata iernii.
 

Orhidee


Orhideele se numara printre cele mai frumoase flori de apartament si sunt disponibile intr-o multime de variante, cu forme si culori diferite. Orhideele se adapteaza diverselor tipuri de mediu, insa atentie la frunze: daca sunt deformate, este foarte posibil ca plantele sa fi fost plasate intr-un loc fie prea uscat, fie prea calduros.

De asemenea, este important sa retii ca, desi se adapteaza la cantitati variate de lumina, pentru a inflori, orhideele vor avea nevoie de lumina din belsug. In ceea ce priveste udarea, orhideele adora apa, astfel ca le poti oferi cu incredere o cantitate cat mai mare (poti chiar plasa ghivecele sub jetul robinetului). In perioada martie-septembrie, ofera-le ingrasamant pentru orhidee.
 

Lalele


Flori de primavara superbe, lalelele nu tin foarte mult. Cu toate aceste, nu ezita sa te bucuri de prezenta lor pe balcon, oferindu-le lumina din belsug si un sol bine drenat si nisipos. Dupa ce planta se usuca, bulbii trebuie scosi din pamant si pastrati pana in luna octombrie intr-un loc ferit de lumina si caldura. Toamna, ii poti planta din nou in asteptarea viitoarelor lalele.

Sursa foto : prlog.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare