Plante de apartament

# ghiveci orhidee #inflorire orhidee #orhidee

Adauga asta in ghiveciul orhideei si va inflori rapid

Daca vrei sa te bucuri de o orhidee colorata cu flori mari, afla de mai jos ce ar trebui sa pui in ghiveciul acesteia. Specialistii spun ca este o greseala sa pui acelasi substrat tuturor orhideelor deoarece acestea nu cresc toate in acelasi timp. 

Pentru ca orhideea sa fie sanatoasa si sa se dezvolte asa cum trebuie, este nevoie sa stii ce fel de teren este necesar pentru ea. Substratul este un amestec de sol care consta din diferite componente. Elementele amestecului sunt de origine naturala si artificiala. Baza substraturilor artificiale este alcatuita din materiale minerale si sintetice si anume: fibre de polistiren, vata minerala, argila expandata.

Cele naturale se bazeaza pe scoarta de pin, muschi, nisip, foioase, turba, pamant de conifere, coaja de cocos, compost, humus. Alt element important este radacini de feriga, care contin multe substante utile. Se adauga la amestec uscat. Carbune usor de gasit in cenusa. Cenusa de lemn are nevoie de aceeasi dimensiune ca si celelalte ingrediente. 

Si muschiul de sfagn este important.  Acesta poate fi colectat primavara, dupa ce zapada s-a topit, in zonele de campie joasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului