Plante de apartament

#ghiveci plante #ghiveci

Ghiveciul pe care sa nu il cumperi niciodata. Distruge plantele

Plantele de interior joaca un rol foarte important in orice casa, pe langa aspectul estetic placut pe care il ofera. Ele purifica aerul din casa si, unele dintre ele, contribuie la ameliorarea stresului. Intretinerea lor este foarte importanta, astfel ca iubitorii de plante trebuie sa tina cont de cateva reguli. 

In primul rand, udarea si fertilizarea plantelor de interior au un rol important. In acelasi timp, rolul unui ghiveci potrivit nu este mai putin important. Acolo, in interiorul ghiveciului, au loc activitati pe care ochiul uman nu le poate vedea. In ghiveci se dezvolta radacinile. Greseala cultivatorilor de flori este ca aleg fie un ghiveci prea mare, fie unul care are o capacitate foarte mica. 

Atunci cand plantezi o floare trebuie sa tii cont de radacina. Apoi alege un ghiveci putin mai lat decat cel in care a crescut floarea pana acum. Floarea se va imbolnavi daca este transplantata imediat dintr-un recipient mic intr-un ghiveci mare. In astfel de conditii, radacinile plantei vor muri incet, potrivit gradinarilor cu experienta.

De asemenea, un ghiveci mici poate provoca si el, la randul sau, probleme plantelor. Vor creste radacini noi si planta va avea putere sa infloreasca.

In ajutorul plantelor poti veni cu un ingrasamant natural, foarte popular printre gradinarii cu experienta. Dizolva 1 lingurita de zahar la 1 litru de apa sau  1 ml glucoza (10%) la 1 litru de apa. Nu depasi doza deoarece duce la deteriorarea starii plantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare