Plante de apartament

#plante suculente # substante fertilizante #ingrijire plante suculente

4 ponturi pentru ca plantele suculente de interior sa nu-ti mai moara

Plantele suculente nu sunt foarte pretentioase, ba chiar pot creste sanatos intr-un sol nisipos fara prea multe substante nutritive, in ghivece, jardiniere, terarii si alte recipiente mai mult sau mai putin obisnuite. Ti s-a intamplat sa cumperi plante suculente care aratau extraordinar, insa dupa doar cateva saptamani ai observat ca mor pe rand? Nu esti singura persoana care trece prin aceasta situatie, de aceea ne-am gandit sa-ti "vindem" cateva ponturi despre ce trebuie sa faci pentru ca plantele suculente sa nu ti se usuce.

1. Uda-le cu moderatie

Plantele suculente sunt originare din zonele desertice, asa ca in mod natural nu sunt obisnuite cu cantitati prea mari de apa. Sigur ca, in timp, pe masura ce s-au raspandit in toate zonele lumii, plantele suculente au inceput sa se adapteze conditiilor oferite, dar cu toate acestea inca nu suporta apa in exces. Udarea exagerata va duce la inmuierea si putrezirea frunzelor si, cel mai probabil, va provoca moartea plantei.

Prin urmare, mai putina apa poate insemna o viata mai lunga pentru plantele tale.

2. Asaza-le la lumina naturala

Un alt factor decisiv pentru plantele suculente il reprezinta lumina naturala. Fiecare planta de interior poate avea solicitari diferite fata de cantitatea de lumina necesara, insa atat timp cat aceasta nu ii lipseste, va ramane viguroasa.

Asadar, daca vrei sa nu-ti mai moara plantele suculente, nu le aseza intr-un colt intunecos al camerei, ci cat mai aproape de fereastra.

3. Toaleteaza-le

La fel ca oricare alte plante, si cele suculente au nevoie de o toaletare, mai ales daca observi pete negre pe frunze, radacini uscate, radacini rupte si frunze cu pete de mucegai. Aceste probleme apar de obicei atunci cand ingrijesti insuficient plantele. Curata zonele afectate, astfel incat planta sa nu se imbolnaveasca in totalitate si sa moara.

4. Intrerupe fertilizarea in sezonul rece

Plantele suculente pot fi fertilizate primavara si vara, in sezonul de crestere, dar iarna este bine sa intrerupi administrarea de substante fertilizante, intrucat plantele au nevoie de o perioada de repaus. Daca vei continua fertilizarea, le dai peste cap metabolismul si le poti grabi moartea.

Sursa foto:gardenista.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare