Plante de apartament

#ghiveci #bulbi #flori #amenajarea gradinii #flori de apartament

Adu primavara in casa ta: iata cativa bulbi care infloresc rapid in interior

Iarna, atmosfera incarcata de alb, fara viata, este apasatoare si trista. Daca vrei sa aduci un strop de viata in casa ta si primavara la ferestre, planteaza cativa bulbi speciali, care infloresc rapid. Acestia vor anima casa imediat si iti vor da o stare de bine de fiecare data cand vei privi ferestrele. Iata cativa bulbi care infloresc in doar cateva zile si sunt o incantare pentru orice gradinar pasionat:

1. Narcisele

Parfumeaza casa pe timpul iernii cu niste narcise superbe, care infloresc in mai putin de 21 de zile. Aceste flori au un miros puternic, mai ales soiurile Ziva si Ariel, care ofera o mireasma profunda de mosc, o aroma iubita de multe persoane. Daca nu iti place moscul, poti alege narcisele Winter Sun, care nu miros atat de puternic.

Aceste flori cresc in orice tip de mediu, insa cel mai bine este sa asezi bulbii de narcise intr-un castron cu o adancime de 4 cm, pe un covor de pietris. Dupa ce bulbii infloresc, asaza vasul intr-o fereastra insorita, toarna peste pietris apa si, dupa o saptamana, inlocuieste apa cu gin sau orice alt tip de alcool, tequila sau rom. "Starea de ebrietate" va ajuta plantele sa creasca la doar jumatate din marimea lor normala, insa cu flori la fel de mari si parfumate, ca de obicei.

2. Zambilele

Zambilele sunt alte flori superbe de interior care cresc foarte usor. Ele au nevoie de multa lumina, iar odata ce infloresc albastrul lor constrasteaza perfect cu albul de afara.

Bulbii ii poti planta intr-un vas mic, pe pietricele, raspandite uniform, pentru ca radacinile lor sa se dezvolte cat mai natural. De asemenea, bulbii de zambila trebuie udati de doua ori pe saptamana, pentru a inflori devreme, in doar doua saptamani.

3. Ghioceii

Vrei sa ai ghiocei superbi chiar si in timpul iernii. Planteaza cinci bulbi intr-un ghiveci cu sol hranitor si asaza-l intr-un loc racoros si intunecat, timp de opt saptamani. Vei obtine trei saptamani mai tarziu niste ghiocei superbi, care trebuie pastrati insa langa o fereastra racoroasa si foarte luminoasa.



Sursa foto: gardendesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului