Nunta

#cuplu #fericire #nunta #casatorie

De ce casatoria face oamenii mai fericiti, cel putin pe termen lung

In ciuda gurilor rautacioase si a exemplelor negative, persoanele casatorite sunt mai fericite pe termen lung decat cele care nu-si oficializeaza relatia sau decat cele singure.

Un studiu publicat in Journal of Research in Personality arata ca, desi exista sanse ca mariajul sa nu ii faca pe parteneri mai fericiti decat atunci cand erau singuri, pe termen lung prezinta un beneficiu mult mai mare decat daca nu ar fi avut loc casatoria.

Personalitatea si adaptarea

Yvana Anusic si Richard Lucas din cadrul departamentului de psihologie al Universitatii din Michigan (SUA) au studiat mii de cupluri casatorite, dar si necasatorite pentru a stabili nivelul de implinire si fericire al acestora. Totodata, ei au analizat cum ajuta personalitatea ca individul sa se adapteze la schimbari majore, precum casatoria.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii