Nunta

#pregatiri nunta #nunta #pregatiri

Cum te pregatesti pentru ziua nuntii

Ai pregatit si programat din timp toate aspectele nuntii mult visate, ai luat in calcul toate detaliile si ai organizat cu atentie fiecare moment, pentru ca ziua nuntii sa fie perfecta, exact asa cum iti doresti. Ai foarte multe lucruri de facut, chiar daca ai ajutor din partea unui organizator specializat sau a prietenilor, asa ca oboseala se acumuleaza pe masura ce se apropie ziua cea mare, iar stresul incepe sa isi puna amprenta asupra starii tale de spirit. In plus, perioadele aglomerate ne influenteaza nu doar starea de spirit, ci si aspectul fizic, asa ca este important sa faci cateva lucruri simple pentru ca in ziua cea mare sa fii odihnita, relaxata si sa arati absolut perfect.

Fa o lista detaliata cu toate lucrurile de pus la punct

Machiajul pentru evenimente este diferit de cel pe care il aplici in graba dimineata, iar acelasi principiu se aplica si coafurii si accesoriilor. Daca vrei sa arati absolut spectaculos in ziua cea mare, incearca din timp un machiaj care iti pune in evidenta trasaturile, o coafura potrivita cu rochia aleasa si alege bijuteriile tale preferate. Pentru coafura si machiaj poti merge la un salon unde sa incerci mai multe variante, pana o gasesti pe cea potrivita. Daca ai decis ca rochia ta va fi cel mai bine accesorizata cu bijuterii aur, gandeste-te din timp la variante si incearca-le impreuna cu rochia. Testeaza diverse nuante si texturi, combinatii neasteptate de culori si stabileste din timp ce vrei sa porti in ziua nuntii. Gandeste-te si la un plan B, pentru cazul in care te razgandesti chiar in ziua nuntii si vrei sa ai o alta coafura sau alt tip de bijuterii.

Odihneste-te suficient

Pentru ca totul sa iasa impecabil, este nevoie de timp, atentie la detalii si multa implicare. In cazul in care oboseala incepe sa-si spuna cuvantul si te simti coplesita, iar lucrurile de facut se tot aduna, nu ezita sa iei o pauza, chiar daca este doar pentru o zi. Roaga o prietena sa se ocupe de o parte din detaliile organizatorice si foloseste timpul pentru a te odihni sau pentru a te relaxa cu o activitate preferata, un somn odihnitor, o carte bune sau cateva ore la spa. Oricare ar fi activitatile tale de relaxare preferate, este important sa ai grija in primul rand de starea ta de bine. Toate celelalte se pot rezolva cu putin ajutor, iar persoanele din jurul tau se vor bucura sa preia o parte din responsabilitati.

Rutina de ingrijire

Ingrijirea pielii este intotdeauna importanta, insa devine esentiala inainte de nunta, cand vrei sa arati perfect. Chiar daca machiajul ales pentru ziua nuntii va fi unul special, cu acoperire buna si rezistent, va arata impecabil daca este aplicat pe un ten curat, odihnit si bine hidratat. Daca ai un ten cu probleme, cuperoza, acnee sau sensibil, mergi cu cateva luni inainte de nunta la un dermatolog, care iti va recomanda un tratament potrivit. Urmeaza-l conform indicatiilor primite, pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru ca pielea ta sa arate fara cusur.

Dieta si sport

Inaintea unui eveniment special, asa cum este nunta, stresul devine si mai apasator si de multe ori mancam la ore nepotrivite sau alimente care nu ne fac bine. Avem multe lucruri de rezolvat si decizii de luat, asa ca se poate intampla sa acumulezi cateva kilograme in plus. Daca vrei sa le elimini intr-un mod sanatos, este recomandat sa ceri sfatul unui nutritionist, care te va ajuta sa urmezi un plan personalizat de dieta, combinat cu sport si odihna corespunzatoare. Astfel, in ziua cea mare vei avea un corp tonifiat, un aspect important mai ales daca rochia expune anumite parti ale corpului.

Organizarea unei nunti inseamna implicare, mult timp investit, resurse si un efort sustinut, insa este important sa nu uiti sa ai grija de tine pentru a arata perfect in ziua cea mare. Stabileste-ti din timp o rutina de la care sa nu te abati, pentru ca in ziua nuntii sa stralucesti si sa te poti bucura din plin de eveniment!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii