Legume

#depozitare morcovi # pastrare morcovi #morcovi #iarna

Cum sa pastrezi morcovii peste iarna fara sa se strice

 

Pentru a te asigura ca morcovii se pastreaza proaspeti pe tot parcursul iernii trebuie sa stii doua trucuri simple: sa-i sortezi si sa le tai coditele. Pe langa aceste doua sfaturi, trebuie sa mai stii totusi ceva.

Daca iti doresti sa iti faci provizii de morcovi pe timp de iarna, trebuie mai intai sa ii sortezi cu atentie. Cei prea mici, crapati sau loviti nu vor rezista pe parcursul anotimpului rece. Daca i-ai cumparat cu frunze, acestea trebuie rupte imediat. Ulterior, depoziteaza-i intr-un loc intunecos, cum este o camara, dar in care este suficient aer.  De asemenea, o pivnita reprezinta o varianta foarte buna de depozitare a morcovilor. In pivnita, morcovul este depozitat in orice fel de pungi, cutii din lemn si plastic cu umplutura. Poate fi nisip, rumegus si chiar pamant cu lut.

De asemenea, mai poti incerca si sa usuci bine morcovii si sa ii asezi intr-un sac sub zahar, presarand straturile cu amestec de nisip si cenusa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului