Legume

#stropire rosii dupa ploaie # stropire rosii #rosii

Cu ce sa stropesti rosiile dupa ploaie pentru a te bucura de fructe gustoase

Vara este anotimpul preferat al celor care au o gradina cat de mica! Rosiile sunt foarte des alese pentru a fi cultivate deoarece pot fi folosite la o multime de feluri de mancare si pot fi mancate si simple, ca atare. Pentru a te asigura ca vei avea o recolta bogata iata cu ce sa le stropesti dupa ploaie.

Pentru a avea rosii perfecte exista un truc la care poti apela oricand. Nu ai nevoie de produse din comert pentru a-ti asigura recolta de rosii. Iti trebuie un ingredient simplu, pe care aproape toti oamenii il au in casa, si anume laptele. Datorita substantelor pe care le contine, laptele este un adevarat ingredient miraculos, dar trebuie sa fie folosit lapte crud, adica nefiert si nepasteurizat.

Cum sa prepari solutia? Foloseste o parte de lapte si noua parti de apa curata. Poti folosi si lapte praf, al carui ingredient activ este calciul. In aceasta situatie se  ia un sfert sau o jumatate de cana de lapte praf si se adauga la baza plantelor de rosii, dupa care se uda.

De asemenea, sfatul specialistilor este ca langa rasadurile de rosii sa cultivi si ceapa, usturoi sau arpagic deoarece datorita mirosului lor puternic paduchii de plante vor sta la distanta. Se mai recomanda si ca in timpul celei de-a doua infloriri si in timpul celei de-a treia sa pulverizezi pe plante o solutie slaba de acid boric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare