Legume

#legume gradina #plantare legume #septembrie

Abundenta in gradina: Legume pe care le poti planta in luna septembrie

 

Luna septembrie marcheaza tranzitia catre sezonul de toamna, iar gradina ta poate continua sa ofere recolte bogate daca plantezi legume potrivite pentru aceasta perioada. Cu atentie si planificare, poti sa-ti mentii gradina productiva si sa te bucuri de legume proaspete chiar si in lunile mai reci. Iata cateva legume pe care le poti planta in gradina in septembrie:

1. Spanac: Spanacul este o alegere excelenta pentru plantare in septembrie. El prefera temperaturile mai racoroase si poate supravietui in conditii mai reci. Poti sa-l recoltezi inainte de inghet sau sa-l lasi sa continue sa creasca si in sezonul rece.

2. Rucola: Rucola este o salata verde delicioasa si usor de crescut. Semintele pot fi plantate direct in pamant si pot fi recoltate rapid, oferind o aditie savuroasa salatelor tale de toamna.

3. Marar: Mararul prefera temperaturile mai scazute si poate fi plantat cu succes in septembrie. Poate fi folosit atat in gatit, cat si pentru a adauga o nota aromata oricarei gradini.

4. Morcovi: Daca vrei sa te bucuri de morcovi proaspeti in sezonul urmator, septembrie este momentul potrivit pentru a-i planta. Morcovii se dezvolta mai lent in temperaturile mai scazute, dar vor fi pregatiti pentru recoltare in primavara urmatoare.

5. Ceapa verde: Ceapa verde poate fi plantata in septembrie pentru a fi recoltata in primavara timpurie. Ea adauga un gust placut si o culoare vibranta bucatelor tale.

6. Salata: Exista multe soiuri de salata potrivite pentru plantare in septembrie. Salata rezista bine in temperaturile mai scazute si poate fi recoltata pe masura ce frunzele cresc.

7. Broccoli: Bróccoliul este o leguma crucifera care se dezvolta excelent in temperaturile mai racoroase ale toamnei. Plantat in septembrie, el poate oferi recolte delicioase in lunile urmatoare.

8. Sparanghel: Daca esti in cautarea unui proiect pe termen lung, plantarea sparanghelului este o optiune buna. Este nevoie de rabdare, deoarece primele recolte vor veni abia dupa cativa ani, dar rezultatele vor fi pe masura.

Pentru a avea succes in plantarea legumelor in septembrie, asigura-te ca solul este bine pregatit si bogat in substante nutritive. De asemenea, poti sa utilizezi sere pentru a proteja plantele de ingheturile timpurii. Monitorizeaza vremea locala si asigura-te ca plantele sunt udate corespunzator si protejate de daunatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului