Gradini spectaculoase

#cele mai frumoase gradini #sere # gradinile botanice Kew #Kew Gardens

Cele mai frumoase gradini: Kew Gardens din Londra, un paradis al Regatului Unit

Daca visezi la o plimbare printre lanuri de narcise, branduse impresionante si magnolii inflorite, gradinile botanice Kew Gardens din Londra iti vor da senzatia ca ai ajuns in Paradis. Intinse pe o suprafata de circa 120 de hectare, gazduiesc peste 50.000 de specii de plante, unele dintre ele sosite tocmai de la tropice.

 


Gradinile botanice Kew Garden au inceput sa prinda contur in anul 1759, cand Printesa Augusta, mama regelui George al III-lea, a decis sa amenajeze cat mai impresionant domeniul White Lodge, Richmond, din vestul Londrei.

Tot in gradinile Kew se afla si unele dintre cele mai faimoase cladiri ale Regatului Unit, precum Pagoda, Temperate House sau Palm House. Plimbandu-te prin acest paradis extins, te bucuri de imagini unice, precum Japanese Gateway, Waterlily Pond, Treetop Walkway sau Kew Palace. Ai nevoie de o zi intreaga pentru a explora cu adevarat toate atractiile incontestabile ale acestor gradini magnifice.

Obiective principale ale gradinilor botanice Kew

O atractie principala a gradinilor botanice Kew o constituie serele impresionante, in care cresc plante tropicale in conditii optime. In sera palmierilor, de pilda, se pot admira specii ale acestor arbori pe care le poti vedea doar strabatand lumea in lung si in lat.


Sera Printesei de Wales
se remarca printr-o colectie de cactusi si plante carnivore unica in lume. Helesteuri cu plante acvatice si broscute castiga imediat inima vizitatorilor.



In exterior, sunt terase cu mai multe etaje care conduc spre plante ce cresc la inaltime, de obicei in mediul alpin.

Casuta bonsailor, boltele de trandafiri, gradinile japoneze parfumate si helesteul nuferilor te fac intotdeauna sa iti doresti sa revii. Plimbarile in sezonul primaverii iti permit sa asisti la un adevarat spectacol al naturii, jucat ca la carte de liliac, lalele, zambile, narcise, branduse, ghiocei, toporasi, viorele sau orhidee. Frumusetea acestor flori este pusa in valoare si de aroma imbietoare pe care o emana in jur.

Accesul in gradinile botanice Kew

Biletul de intrare in paradisul gradinilor Kew costa 14,5 lire sau 12,5 lire (in cazul intrarii inainte de ora de inchidere). In functie de anotimp, accesul se face pana la orele 16.30, 17.30, 18.00 sau 18.30. Copiii sub varsta de 16 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Cea mai buna varianta de a te bucura cu adevarat de o vizita la Kew Gardens este turul de o zi cu Kew Explorer, pentru care platesti 2 lire.

Sursa foto: opdreamer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului