Gradini spectaculoase

# gradini #gradini spectaculoase #gradini isamice #gradinile alhambra

Cele mai frumoase gradini: Alhambra, paradisul cu aer islamic al Spaniei

Spania a pastrat cu mare grija cel putin o mostenire pretioasa a arabilor. Este vorba despre gradinile islamice Alhambra din Granada, un paradis verde care pastreaza inca viu spiritul civilizatiei antice care a populat aceasta regiune in vremuri indepartate.

La sud-est de Granada, turistii sunt intampinati de un complex fortificat cu gradini, palate, moschee si canale, amplasat pe un deal pitoresc, care se inalta la 150 de metri fata de oras. Fortareata orientala a fost sursa de inspiratie a multor legende si traditii, cantece romantice arabe si spaniole si poezii de razboi si cavalerie.

Plimbarea de neuitat in gradinile Alhambra, Granada

Pe langa palatele care te intampina imediat ce treci de Poarta Dreptatii, nascute din imbinarea tehnicilor arhitectonice maure cu cele antice grecesti, Alhambra impresioneaza prin gradinile, havuzele si fantanile sale ce raman in memoria privitorilor vesnic. Influenta islamica pluteste in aer, cursurile de apa desfata auzul si improspateaza aerul, iar havuzele sunt ca o oglinda pentru cerul spaniol de un albastru cuceritor.


Plimbarea incepe prin Generalife, unde se patrunde printr-un labirint de garduri vii inalte, domeniul faimoasei regine din basmul "Alice in Tara Minunilor". Arcade de verdeata, bancute, tufe de trandafiri rosii si fantani arteziene te lasa fara grai.

Iesirea din Generalife duce catre o alee lunga, acoperita cu arcade de vegetatie. Urmeaza o zona plina de gradini mici, palmieri, canale de irigatii si ziduri arabesti, apoi baile antice, palatul lui Karl-Charles-Carlos al V-lea si palatele Nasrid.

Popas in Alcazaba

Alcazaba este o fortareata cu turnuri de observatie si ziduri de aparate. Din varful turnurilor se poate admira o priveliste minunata asupra Albayzinului, cartierul maur al Granadei. Sunt vizibili si muntii Sierra Nevada, cu crestele acoperite de zapada stralucitoare.

Palatul lui Carlos al V-lea se remarca printr-un un zid exterior impozant, o arena mare si un muzeu demn de vizitat. In palatul Nasrid, gasesti un mini-univers istoric, cu pereti acoperiti cu citate din Coran, coloane impresionante, labirint de camere, coridoare si curti interioare.

Poti vizita obiectivele principale ale Alhambrei (Alcazaba, palatul Nasrid, Generalife, Palatul lui Carlos al V-lea si Mezquita) cu aproximativ 14 euro. Un tur dureaza o jumatate de zi, dimineata sau dupa-amiaza. Daca vrei eviti cozile imense si aglomeratia, programeaza-ti vizita in afara sezonului estival.

Sursa foto: spainisculture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare