Dragoste

#paturi separate somn #paturi #partener

Tu si partenerul tau dormiti in paturi separate? Ce spun expertii despre acest obicei

 

Tot mai multe cupluri considera o optiune atractiva dormitul separat. Din cauza presiunii vietii moderne, multi oameni se confrunta cu stres si oboseala. Din aceasta cauza, pentru un somn odihnitor tot mai multi partener au inceput sa ia in considerare dormitul separat. Cat de sanatos este?

Dormitul separat aduce multe avantaje, de la somn de calitate, la reducerea conflictelor, la spatiu personal.

Dezavantajele? Ei bine, primul este lipsa intimitatii fizice. Pentru unii, lipsa contactului fizic poate afecta negativ relatia. Un alt dezavantaj este comunicarea redusa. Timpul petrecut impreuna inainte de culcare poate fi limitat. Comunicarea este esentiala in orice relatie.

Specialistii spun ca dormitul separat este normal si poate fi benefic pentru relatie. Insa, e bine ca cei doi sa programeze timp si pentru a petrece impreuna inainte de culcare si pentru a discuta despre cum le-a fost in ziua respectiva. De asemenea, specialistii mai spun ca este important ca in zilele in care dormitul este separat, sa fie programate momente de intimitate si incurajata comunicarea deschisa despre nevoile fiecaruia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii