Dragoste

# casnicie fericita #cristian andrei #copii #cuplu

Dr. Cristian Andrei te invata cum sa ai o casnicie fericita, chiar daca ai copii

Dragostea trebuie mentinuta in viata de cuplu. Este cel mai de pret lucru pe care un cuplu il are, dupa copii. Este important insa ca dupa aparitia copiilor, parintii sa-si mentina o buna relatie si sa-si arate, in continuare, dragostea unul altuia.

Medicul Cristian Andrei, specialist neuropsihiatru a vorbit despre mentinerea unei casnicii fericite dupa aparitia copiilor, dar si de ce este important pentru copil sa-si vada parintii fericiti si ca se uita cu drag unul la altul.

"Putini oameni constientizeaza cat de greu este sa mai fii indragostit cand undeva, dincolo de usa parintilor, se afla cei mici, cu interesele si jocurile lor.

Fericirea in casnicie este o chestiune de nuanta. Poti sa fii fericit cand ai intimitate sau cand esti inconjurat de copii si rude.

Cu toate acestea, Valentine's Day cere ca sotul si sotia sa se regaseasca intr-o oarecare intimitate, moment in care au nevoie de spatiul lor si de timpul lor. 

Este nevoie ca parintii sa-si ofere atentie si sa administreze tendinta copiilor de a se infiltra in relatia lor de iubire.

Ii sfatuiesc sa aiba macar cateva minute pe zi doar pentru ei. De asemenea, ii sfatuiesc sa se uite cu drag unul la altul, chiar daca sunt copiii de fata.

Cel mic trebuie sa vada cat de frumos se privesc cei doi parinti si trebuie sa inteleaga ca exista acea taina intre cei doi, numita dragoste, care creeaza un "intreg". 

De exemplu, cand este vorba despre un divort, copiii sunt tristi, pentru ca se desparte acel "intreg" armonios.

Acest intreg armonios trebuie sa supravietuiasca sub forma cuplului. Cuplul are nevoie de hrana, adica de atentie, timp, zambet oferit celuilalt si un spatiu care sa fie rezervat parintilor.

Recomandarea mea este ca macar de cel putin doua ori pe saptamana sa se simta in familie ca parintii au acest spatiu si timp al lor", a mai adaugat specialistul, la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii