Dragoste

#secrete relatii longevive #formula iubirii eterne #relatie longeviva #relatie

Afla cat va dura relatia ta! Formula iubirii eterne

Formula iubirii eterne a fost descoperita de matematicienii americani, in cadrul unui studiu comandat de MSN, care, in acelasi timp, permite oamenilor sa afle "cat timp va dura relatia lor actuala", informeaza atlantico.fr.

.

"Naivii cred ca doar sentimentele conteaza intr-o relatie. Ei bine, lucrurile sunt mult mai complexe. insa stiinta si matematica pot sa ne ajute in cautarea iubirii eterne", afirma realizatorii studiului.

Oamenii de stiinta au evaluat gradul de importanta al tuturor variabilelor - precum umor, bani, numarul partenerilor precedenti - ce influenteaza relatiile amoroase. Spectrul de factori variabili care a fost luat in calcul este foarte larg. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 2.000 de persoane.

Iata formula iubirii eterne:

L = 8 + 0,5Y – 0,2P + 0,9Hm + 0,3Mf + J – 0,3G – 0.5(Sm – Sf)2 + I + 1,5C

Descrierea variabilelor:

 • L: Durata estimata a relatiei
 • Y: Numarul de ani pe parcursul carora cei doi parteneri s-au cunoscut, inainte ca relatia lor sa devina serioasa
 • P: Numarul de parteneri cunoscuti de ambii parteneri ai cuplului
 • Hm: Importanta acordata onestitatii in cuplu de barbat
 • Mf: Importanta acordata banilor de femeie
 • J: Importanta acordata umorului de cei doi parteneri
 • G: Importanta acordata de ambii parteneri frumusetii fizice
 • Sm si Sf: Importanta acordata relatiilor sexuale de partenerul masculin (Sm) si feminin (Sf)
 • I: Importanta acordata familiei partenerului de celalalt partener
 • C: Importanta acordata copiilor de ambii parteneri

In urma acestui studiu, autorii lui au ajuns la cateva concluzii interesante. Barbatii acorda o mai mare importanta frumusetii fizice decat inteligentei, iar ei sunt de doua ori mai numerosi decat femeile atunci cand vine vorba de a aprecia importanta pe care o viata sexuala reusita o are in ceea ce priveste durata cuplului.

Concluzia? Fiti amuzant, faceti sex cu patru persoane inainte de a va alege partenerul stabil si nu fiti avar atunci cand vine vorba de a intretine raporturi sexuale cu acesta. In mod logic, relatia voastra va fi una de durata, afirma autorii studiului.

Iar pentru aceia care nu au avut sansa de a-si gasi un partener de cuplu, stiinta pare sa aiba un raspuns: o alta ecuatie matematica permite utilizatorilor de internet sa isi gaseasca sufletul pereche. Un studiu publicat pe site-ul It's Ok To Be Smart a demonstrat ca pentru fiecare persoana celibatara exista 871 de parteneri potentiali care ii asteapta in diverse zone ale lumii.

Sursa foto: strangenotions.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

 •  
 •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii