Dragoste

# sfaturi prima intalnire #prima intalnire

5 sfaturi utile pentru prima intalnire

Primele impresii pe care le creezi in relatiile cu oamenii sunt semnificative. Esential este sa ne prezentam asa cum suntem, iar ideile si conceptiile pe care le rostim sa reflecte realitatea despre noi. Cu toate acestea, chiar si atunci cand suntem transparenti si sinceri, unii oameni aleg o interpretare a lor despre tine, iar acest lucru nu-l poti controla. Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa ai o experienta placuta la primul date.

 

1. Aspectul fizic este esential

Aspectul ingrijit este important in orice prima interactiune cu cineva, deoarece o persoana iti cunoaste adevarata personalitate abia dupa ce aveti prima conversatie mai aprofundata.

Desi aspectul fizic este important, nu exagera cu outfitul. Opteaza pentru o tinuta cu aspect ingrijit, lejera si care sa te faca sa te simti bine in pielea ta. Daca alegi piese vestimentare mult prea elegante si incomode, risti ca intalnirea sa devina inconfortabila. De asemenea, atunci cand alegi tinuta, ia in calcul si locul de intalnire.

2. Foloseste un parfum persistent

Prima impresie despre personalitatea noastra poate fi interpretata atat prin aspectul fizic, cat si prin intermediul parfumului pe care il purtam. De cele mai multe ori, felul in care mirosim la prima interactiune cu o persoana este ca o amprenta pe care o lasam in urma noastra.

Aromele selectate spun multe despre caracteristicile care te definesc. Opteaza pentru un parfum persistent si puternic, care sa iasa in evidenta. O varianta in aceasta privinta ar fi unul oriental alegerea unui parfum de nisa, deoarece are o rezistenta crescuta persistenta mai buna. Din aceasta categorie, un exemplu este Parfum de Marly in nuanta cu variantele Haltane pentru barbati, Delina Exclusif pentru femei sau Oajan, care este unisex.

3. Arata-ti adevarata personalitate

Uneori avem tendinta de a pretinde ca suntem altcineva, deoarece ne dorim sa impresionam omul de langa noi. Insa, aceasta metoda nu functioneaza pe termen lung, pentru ca, la un moment dat, adevarata personalitate o sa iasa la iveala. Incearca sa te prezinti exact asa cum esti inca de la inceput pentru a forma o relatie autentica.

4. Alege un loc linistit

Atunci cand ai prima interactiune cu o persoana pe care vrei s-o cunosti si sa dezbati anumite subiecte, ai nevoie de un mediu relaxant. Evita clubul, cinemaul sau localurile mult prea zgomotoase. In schimb, poti opta pentru o cafenea sau o plimbare prin parc.

Pe de alta parte, daca doriti sa mergeti la un film sau un moment artistic, programati ziua astfel incat ulterior sa puteti merge si la un local linistit. Avantajul in aceasta situatie este ca aveti deja un subiect comun pe care sa-l dezbateti si cu care sa porniti discutia.

5. Gaseste lucruri in comun

In discutiile despre viata personala, incearca sa gasesti subiecte in comun. Daca, de exemplu, descoperi ca ii place fotografia, iar aceasta se numara printre pasiunile tale, aprofundeaza subiectul.

Atunci cand esti interesat sa cunosti cu adevarat o persoana, deschide subiecte care depasesc sfera personala. Pe langa lucrurile de baza, precum ce-i place sa faca in timpul liber, incearca sa intrebi despre visuri, aspiratii, planuri. Pe aceasta cale vei afla daca dorintele si gandirea sa sunt in concordanta cu ale tale.

Prima intalnire poate fi tensionanta si neplacuta daca are loc intr-un mediu zgomotos, tinuta aleasa nu este confortabila sau daca incerci sa impresionezi prin minciuni. Incearca sa ai in vedere sfaturile mentionate in acest articol, care iti pot fi utile.

FOTO: shutterstock.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii