Do it yourself

#vasc #revelion #semnificatie

Vascul, planta magica pe care trebuie sa o ai in casa la trecerea dintre ani. Care este simbolul acestuia

Vascul are un loc aparte in mitologiile europene. Acesta reprezinta o planta incarcata de magie, simbol al curateniei spirituale, al libertatii si armoniei. Tot vascul este semn de bun augur al dragostei, aparator si protector al casei si al familiei. 

 

Vascul este o planta sacra pentru norvegieni si indieni. Acestia atarnau vasc deasupra usii pentru a atrage norocul, bunastarea si fericirea. Se spune ca cei care se saruta de Revelion sub o ramura de vasc vor avea bucurie si fericire. Sarutul sub vasc este asociat pentru prima oara cu festivitatile organizate de greci cu ocazia Saturnaliilor, iar mai tarziu cu traditiile primitive legate de casatorie. Se spune despre vasc ca reprezinta leac pentru fertilitate.

In prezent, obiceiul sarutului sub vasc a fost pastrat in multe tari. Daca un cuplu indragostit se saruta sub vasc inseamna ca vor avea o relatie lunga si fericita. In Franta, acest obicei se practica in ziua de Anul Nou.

Celtii au fost cei care au initiat un adevarat cult al acestei plante pe care o considerau de esenta divina. Ei considera ca cel mai pretios vasc era cel crescut pe stejar. Il numeau lacrima stejarului.

De asemenea, o alta legenda spune ca Balder, fiul zeitei norvegiene Frigga, ar fi fost ucis de o sageata din vasc. Lacrimile albe ale zeitei l-au readus la viata, iar ea a binecuvantat planta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare