Do it yourself

# gazon toamna #ingrijire gazon #gazon

Toamna! Cum sa ingrijesti corect gazonul in acest anotimp

 

 

 

Chiar daca a venit toamna nu trebuie sa neglijezi gazonul. Acesta are nevoie in continuare de intretinere daca iti doresti sa te bucuri de el si anul urmator.

 

Pentru a ingriji corespunzator gazonul, trebuie sa stii, in primul rand, ce tip de iarba ai. Acesata se imparte in doua categorii:

Ierburile de gazon de sezon rece, denumite asa deoarece prospera in perioadele reci (primavara si toamna), cresc mai mult in acest sezon. Exemple de astfel de ierburi sunt iarba de secara, paiusul (ambele tipuri "scunde" si "inalte"), iarba albastra de Kentucky si iarba indoita.

 

Spre deosebire, ierburile cu gazon din sezonul cald cresc cel mai activ cand vremea este calda, care includ tipuri precum iarba zoysia si iarba de bivolita.

 

Pe timp de toamna, pe langa tunderi, care pot fi mai dese sau mai rare, in functie de tipul de iarba si de cat de rapida este cresterea, gazonul mai are nevoie si de alte intretineri, precum:

 

aplicarea de fertilizant

verificarea PH-ului solului. Daca solul este acid, trebuie aplicat var, in schimb daca alcalinitatea trebuie redusa, aplica sulf.

indeparteaza buruienile, ierburile invadatoare si ciupercile ce pot aparea in acest sezon in gazon

peticeste locurile ramase goale, fie plin aplicarea de gazon gata crescut, fie prin plantarea de seminte.

grebleaza permanent frunzele cazute si, daca ai pomi fructiferi, aduna fructele cazute de pe gazon 

 

Uda gazonul regulat

 

Chiar daca vara a trecut si temperaturile sunt scazute, este important sa uzi in continuare gazonul in zilele in care nu ploua. In caz contrar acesta se poate usca. Desigur, nu va mai avea nevoie de udari de doua ori pe zi, sau abundente. Insa este indicat ca macar o data la doua zile sa beneficieze de o udare, pentru ca solul sa ramana umed.

 

Tunderea gazonului

 

In zilele de toamna este important sa tunzi regulat gazonul. Seteaza insa masina de tuns iarba la 3-5 cm inaltime. Iarba trebuie sa fie mai joasa in sezonul rece.       

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului