Do it yourself

#diy #tacamuri #vase

Opt idei DIY care vor da o viata noua vaselor si tacamurilor vechi

Vrei sa schimbi vesela veche sau pur si simplu ai adunat mult prea multe farfurii, cani si tacamuri in casa? Nu te obosi sa gasesti o solutie pentru a scapa de ele, ci foloseste-le intr-un mod ingenios.

Am gasit pentru tine 8 proiecte DIY cu farfurii si tacamuri care te vor cuceri. Ai nevoie de putina indemanare si de cateva materiale pentru lipit si colorat, iar vesela sortita sa ajunga la gunoi sau uitata prin vreo cutie (care oricum te va incomoda) va primi o viata noua. Ideile sunt utile si daca stai la curte, si daca locuiesti intr-un apartament, iar punerea lor in aplicare va fi foarte distractiva intr-o zi urata sau friguroasa din sezonul rece.

Daca aveti o vaza veche si care nu se mai potriveste cu ce aveti prin casa sau daca ati adunat sticle mai bombate cu gatul larg, acestea pot deveni suportul perfect pentru o floare facuta din farfurii, precum cea din imagine:

Daca va plac pasarile, o veti putea folosi pentru a le pune acestora apa si mancare sau ca suport pentru un ghiveci cu flori sau pentru orice va trece prin minte.

Sticlele vechi pot fi vopsite si pot fi transformate in picioare pentru ciuperci facute din castroane mai mari sau mai mici, pictate sau vopsite pentru a da viata unui colt de gradina pe care vreti sa-l transformati intr-un loc poetic.

In orice casa exista farfurii care si-au pierdut in timp "suratele" din setul achizitionat te miri cand sau mostenit de la vreo bunica ori pahare care si-au pierdut si ele "fratii". Nu va vine sa le aruncati, dar nici nu le mai puteti folosi la ocazii si zac uitate in vreun dulap? Le puteti da un scop nou doar cu putin lipici, transformandu-le in suporturi cu mai multe etaje pentru gustari, prajituri, bomboane sau orice altceva va trece prin cap.

Ati adunat tacamuri cat pentru un batalion intreg si pur si simplu nu stiti ce sa faceti cu ele? Le puteti transforma in abajururi pentru lampi cu ajutorul unei simple sarme care sa le stranga manunchi:

La fel de utile se pot dovedi si pe post de cuier sau de agatatori pentru chei si alte obiecte care de obicei stau aruncate prin casa si pe care nu le gasiti niciodata fix cand aveti nevoie de ele:


Daca va stiti a avea talent la pictura si desen, nu va impiedica nimic sa transformati o farfurie veche intr-un obiect de arta care sa va infrumuseteze locuinta:

Daca aveti pe acasa diferite oale si ulcele carora nu le mai gasiti utilitatea, le puteti transforma intr-un hranitor pentru pasarele de bun gust, care va fi si un obiect de decor absolut minunat pentru curtea in care va petreceti timpul sau in care va invitati prietenii:


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului