Do it yourself

# folie sera # folie solar #nuoricum #sera #solar

Rolul foliei in solar sau sera - descopera ce caracteristici trebuie sa aiba si ce tipuri de folie ofera Nu Oricum

O alegere importanta in ceea ce priveste solarul sau sera se refera la folia ce acopera aceasta structura. De multa vreme deja aceste folii nu mai sunt simple si doar un plastic ce acopera o structura scheletica. Foliile profesionale le regasim la Nu Oricum, magazin online de nisa.

 

Ce caracteristici sunt importante cand vine vorba de folia profesionala pentru sera sau solar

Asa cum veti gasi spre exemplu si la nuoricum.ro, foliile profesionale sunt variate. Acestea sunt alese in functie de dimensiuni, grosime, dar si in functie de aditivii pe care ii au in componenta. Ideal ar fi ca acestea sa fie alese dupa criterii de calitate de acest gen.

Preferati foliile rezistente la razele soarelui

In termeni de specialitate vorbim despre proprietatea acestora numita stabilizarea UV a foliei. Aditivul UV din folie profesionala pentru acoperire sere si solarii va face ca acest produs sa reziste mai bine, sa nu se degradeze sub actiunea solara. O folie este cu atat mai buna, cu cat cantitatea acestui aditiv este mai mare.

Ce trebuie mentionat de asemenea este ca acesti aditivi fac folia mai rezistenta de pana la 5 ani si sunt oxizi metalici, nu de origine organica.

Folia cu efect termic

Regasim in magazinele de profil si sub denumirea de folie IR, de la numele aditivului continut, aceasta este cea care trebuie sa blocheze, respectiv sa impiedice pierderea caldurii. Culturile timpurii au astfel sansa de a se dezvolta foarte bine.

Aerul cald din perioada noptii imparte caldura cu plantele, o parte se pierde prin radiatie si convectie. Ceea ce o folie de pereti pentru sere si solarii face este sa reflecte o parte din radiatia de caldura, care in mod firesc s-ar degaja in atmosfera, inapoi in solar sau sera.

Transparenta, sa permita razelor de lumina sa patrunda

Transparenta de zona PAR permite ca razele de lumina sa patrunda in solar sau sera si astfel sa permita activitatea de fotosinteza. In caz contrat plantele ar fi grav afectate, ca productie, calitate de asemenea.

Rezistenta la conditiile de mediu

Variatiile de temperatura vor determina dilatarea, contractarea foliei, astfel ca aceasta trebuie sa fie elastica. Vorbim acum de proprietatea sa de a avea rezistenta mecanica si de calitatea sa de a contine etil-vinil-acetat, pe scurt EVA.

De asemenea, in cazul solariilor ce au structura din lemn, este absolut necesar ca folia sa fie difuza, sa aiba aditivi ce permit lumina sa fie difuzata. Cu un rol de protectie de asemenea, pentru ca folia ar fi bine sa tina si daunatorii la distanta, cu efect antivirus ce blocheaza intrarea luminii in spectrul UV-apropiat, exista sa pare o lunga lista de preferinte. Cunoscatorii stiu spre exemplu cat de greu este ca o cultura sa fie afectata de putregaiul cenusiu.

Folii profesionale, indiferent ce proprietati ar avea ele, trebuie achizitionate de la magazinele de specialitate. Amintim aici de Nu Oricum, de unde puteti comanda direct din pagina oficiala sau luati contact cu echipa:

Adresa: Comuna Baleni, judet Dambovita, soseaua Bucuresti-Targoviste

Telefon: 0787.603.417

Mail: office@nuoricum.ro

Advertorial

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare