Do it yourself

#drujba gradina #drujba #gradina

Fiecare gospodar proaspat mutat la curte trebuie sa aiba o drujba acasa!

Tranzitia de la traiul la apartament catre viata la curte vine cu o multime de beneficii, dar ridica si provocari importante. Odata ce te transformi din locatar la bloc in gospodar care trebuie sa se ingrijeasca de o curte si, poate, si de o gradina, lucrurile se schimba pentru tine. Apar noi sarcini carora trebuie sa le faci fata, iar o metoda foarte buna prin care te poti asigura ca eviti problemele este utilizarea uneltelor specializate.

 

Din aceasta categorie fac parte mai multe scule cu deosebita utilitate in gospodarie. Este vorba despre motocoasa, motosapa, foarfece pentru crengi, dar si despre drujba. Motoferastraul poate fi considerat "vedeta" echipamentelor motorizate, deoarece ofera cateva beneficii deosebit de importante. Afla, in cele ce urmeaza, care sunt acestea si de unde poti sa cumperi modele performante de ferastrau motorizat!

Drujba, aliatul gospodarilor mutati recent la curte

Functionarea unui motoferastrau presupune actiunea unui motor care apeleaza la benzina, motorina sau curent electric, pentru a pune in miscare lama si lantul din dotarea echipamentului. Aceste componente actioneaza asupra bucatilor din lemn, pe care le taie, in functie de dorintele utilizatorilor, cu o precizie deosebita. Atunci cand te muti la casa, te-ai putea lovi de urmatoarele provocari:

- trebuie sa toaletezi elementele de vegetatie - copacii, pomii, arbustii sau tufisurile ar putea avea nevoie de o toaletare bine efectuata, astfel incat sa arate bine si sa isi pastreze sanatatea la un nivel cat mai ridicat. Drujba te ajuta sa rezolvi cu deosebita rapiditate aceasta sarcina, iar curtea si gradina ta vor arata impecabil numaidecat.

- trebuie sa pregatesti lemne pentru foc - daca stai la o casa unde exista sobe sau o centrala termica pe lemne, sansele sunt sa achizitionezi “combustibil“ sub forma de bucati din lemn, de dimensiuni mari. Acestea trebuie sa fie pregatite pentru foc, iar folosirea motoferastraului reprezinta o alternativa sigura si rapida, comparativ cu clasicul topor.

- trebuie sa modifici sau sa construiesti structuri - si atunci cand vine vorba despre constructii, drujba te ajuta sa pregatesti foarte bine elementele din lemn pe care doresti sa le incluzi in proiectul tau. Daca o folosesti in conformitate cu normele de siguranta si cu indicatiile producatorilor, unealta te va scapa de ore intregi de efort fizic greu.

Folosirea unui motoferastaru este o idee foarte buna pentru gospodari, insa impactul uneltei este unul pozitiv doar in conditiile in care aceasta este bine aleasa si utilizata in mod conform. Este important ca, inaintea fiecarei utilizari, sa se unga lantul. Totodata, se recomanda ca aceasta componenta sa fie ascutita de fiecare data cand se toceste.

Nu uita sa alimentezi unealta cu sursa de energie de care are nevoie pentru a functiona si sa te asiguri ca folosesti un combustibil de calitate, in cazul in care este vorba despre un model pe benzina sau motorina. Si uleiul joaca un rol important, la fel ca proportia in care acesta este utilizat, in combinatie cu combustibilul.

Daca vrei sa iti completezi noua gospodarie cu o unealta deosebit de utila, pe GeneralMotor.ro gasesti modele de drujba deosebit de performante, de la producatori de renume. Alege calitatea si paseste cu dreptul in noua ta viata la curte!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului