Do it yourself

#masina de tuns iarba

Tine cont de aceste aspecte pentru a alege masina de tuns iarba potrivita

Daca locuiesti la curte si iti doresti un aspect cat mai ingrijit pentru gazonul tau, nu trebuie sa iti mai faci griji. Uita miturile care spun ca un gazon are nevoie de multe ore pentru a arata bine. Tot ce ai nevoie este o masina de tuns iarba potrivita, care te va ajuta sa ai un gazon aranjat in cateva minute. Iti vom prezenta in continuare principalele aspecte de care sa tii cont pentru a alege masina de tuns iarba potrivita gazonului tau si preferintelor tale.

In primul rand, este bine sa stii ca masinile de tuns iarba nu au viteze care pot fi controlate. Timpul necesar pentru a tunde tot gazonul depinde de cat de repede te misti tu. In timp, vei capata experienta si iti va fi mai usor. Apoi, trebuie sa stii ca iarba taiata poate fi aruncata in lateralul masinii de tuns sau colectata intr-un sac special. Tine cont de acest aspect cand achizitionezi masina.

De asemenea, este bine de stiut ca ai la dispozitie masini de tuns iarba electrice sau cu motor cu ardere interna (pe benzina). In cazul celor electrice, vei avea nevoie de o priza si va trebui sa acorzi atentie firului. Tine cont ca aceste masini de tuns iarba nu sunt totusi potrivite pentru suprafete extrem de intinse. Daca alegi un model pe benzina, vei observa ca este mai usor de manevrat si nu este nevoie de o priza in apropiere. De asemenea, sunt perfecte si pentru suprafete foarte mari.

Acorda atentie si manerului. Acesta trebuie sa poata fi reglat pe inaltime, pentru a-ti fi mai usor sa il folosesti pe termen indelungat fara dureri si alte neplaceri.

Fiecare persoana prefera gazonul taiat la o anumita inaltime, astfel ca trebuie sa te asiguri ca masina pe care o vei alege iti ofera mai multe variante de inaltime. Importanta este si latimea de taiere. Ce inseamna acest lucru? Cat de multa iarba poate taia masina de tuns intr-o singura trecere. Totusi, tine cont ca desi o masina cu o latime mai mare poate tunde iarba din mai putine treceri, va fi si mai greu de manevrat, nu doar din cauza dimensiunilor, ci si a greutatii sale.

Stiai ca masinile de tuns iarba folosesc diverse sisteme de propulsie? Astfel, poti alege o masina propulsata manual, pe care o impingi pentru a se misca si care este potrivita pentru gradini mici in special, o masina autopropulsata pe care trebuie doar sa o ghidezi, fiind ideala pentru gradini mari sau terenuri denivelate sau o masina pe roti, cu o manevrabilitate ridicata, ideala pentru terenuri cu denivelari sau obstacole.

Este bine sa tii cont si de alte caracteristici ale masinii, cum ar fi manerul pliabil pentru a optimiza spatiul de stocare. Poti cauta un model care are un strat protector impotriva umezelii sau a erbicidelor, astfel incat sa reziste cat mai mult.

Asadar, acum stii care sunt principalele aspecte de care sa tii cont pentru a alege cea mai buna masina de tuns iarba.

FOTO: freepik.comĀ 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului