Dezvoltare personala

# povesti de viata #povesti reale #frate #locuinte #familie

Sunt ticaloasa pentru ca nu i-am permis fratelui meu si “familiei” lui sa locuiasca in casa mea dupa ce si-au pierdut locuinta?

O utilizatoare a retelei de socializare Reddit se intreaba daca este ticaloasa pentru nu i-a permis fratelui ei si “familiei” acestuia sa locuiasca in casa ei, in timp ce acesta si-a abandonat propria familie si proprii lui copii, pentru a locui cu o alta femeie. Iata intreaga poveste:
 

“Bunica mea mi-a lasat mostenire casa ei, impreuna cu o parte din avere, cand a murit, acum cativa ani. Locuiam in alt stat, mergeam la facultate, asa ca am inchiriat-o unor studenti, deoarece se afla chiar langa un oras universitar. Orasul meu natal se afla intr-un stat de trecere, iar eu locuiesc in Miami, asa ca, sincer, nu ma vad intorcandu-ma sa locuiesc vreodata acolo. Ultimii chiriasi s-au mutat in august.

Cand am plecat la facultate, fratele meu avea o relatie de lunga durata cu iubita lui. Noi doua suntem foarte apropiate. Mama mea nu se preocupa de machiaj sau ingrijirea parului/pielei, asa ca ea m-a invatat tot ce stiu. Ea a fost alaturi de fratele meu cand a fost jefuit si injunghiat si a fost ingrijitoarea lui in toata acea perioada. Au doi fii impreuna.

S-a terminat rau de curand. El a inselat-o cu o femeie care are cinci copii si acum locuieste cu ea si cu copiii acesteia. El a lasat-o pe cumnata mea (nu erau casatoriti, traiau in concubinaj), cu ochii in soare, deoarece ea era o mama casnica. Eu sunt garantul ei pentru apartamentul pe care l-a inchiriat, deoarece nu-si permite sa plateasca de trei ori chiria (n.r. – avansul pentru mutare care este de trei ori pretul chiriei clasice), dar si-a gasit un loc de munca cu care isi poate permite sa plateasca chiria luna de luna. Acest lucru s-a intamplat in martie.

Fratele meu si cu mine ne-am certat foarte tare pe aceasta tema. El nu i-a vazut pe nepotii mei (copiii lui biologici) de cand s-a mutat. Nici macar atunci cand se duc la mama noastra, in timp ce cumnata mea este la serviciu, dar joaca rolul de tata vitreg pentru cei cinci copii ai partenerei sale, deoarece niciunul dintre tatii lor nu este implicat in viata lor. Ei ii spun tata si fac totul impreuna, iar recent a postat pe retelele sociale ca au mers la tribunal si s-au casatorit.

M-a sunat recent plangand si spunand ca chiria lor a crescut cu 500 de dolari si nu-si poate permite si ca a trecut pe la casa bunicii mele si a vazut ca se fac lucrari de intretinere si ca este goala, asa ca ma roaga ca dupa ce se termina toate lucrarile, sa locuiasca acolo alaturi de "familia" lui, pentru ca altfel vor ramane fara casa si vor fi nevoiti sa locuiasca in masina. Adaug ca suntem frati vitregi, asa ca bunica mea, cea care mi-a lasat casa, nu este si bunica lui. Avem aceeasi mama, dar tati diferiti.

I-am spus sa fie serios si ca nu voi permite niciodata ca asa-zisa lui "familie" sa locuiasca acolo si ca am de gand sa o vand, deoarece valoarea ei este mai mare ca niciodata acum si sa se duca sa-i vada pe copiii lui biologici, cei care sunt adevarata lui familie, pe care a abandonat-o. S-a suparat si mai tare si a spus ca nu-i vine sa creada ca prefer sa vand o casa in loc sa i-o inchiriez lui (la pret mai mic, atentie) si ca sunt rea pentru ca las cinci copii fara adapost intr-o masina si ca sa nu o mai aleg pe fosta lui partenera in locul lui, pentru ca el e fratele meu, iar el stie ca am ajutat-o pe fosta lui sotie sa-si ia un apartament, asa ca sunt o mare nemernica pentru ca nu-i ajut "copiii". Sunt matusa lor? I-am inchis in nas si el s-a plans familiei noastre si pe social media spunand ca sunt un proprietar rau si ca nu voi inchiria casa "familiei" lui. Atat de multi oameni spun ca sunt nemernica. Sunt ticaloasa ca am facut asta?”, a scris utilizatoarea pe Reddit.

In doar cateva ore, utilizatoarea a primit sute de comentarii. In toate, utilizatorii ii dau dreptate si sustin ca nu este datoria ei sa-si sustina fratele, mai ales ca a avut deja grija ca fosta partenera si copiii lui, pe care i-a abandonat fara sa-i pese, sa aiba un acoperis deasupra capului. Iata cateva dintre comentarii:

“Nu esti ticaloasa! Aveai de gand sa vinzi casa - aceasta nu este disponibila pentru inchiriere. Si ii intretii literalmente copiii. Se pare ca a uitat despre ce copii este vorba.”, a spus un utilizator.

“De asemenea, a uitat, in primul ran, cine a luat deciziile proaste care l-au adus in acest. Daca nu si-ar fi inselat si nu si-ar fi abandonat familia, nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat.”, a adaugat un alt utilizator.

“Da, el nu parea prea ingrijorat de copiii lui biologici, pe care i-a lasat fara adapost atunci cand i-a parasit. A ales sa stea cu altii care nu sunt ai lui, iar tu te-ai asigurat deja ca nepotii tai biologici au primit ajutorul de care aveau nevoie.”

“Nu esti ticaloasa! Lui nu-i pasa de propriii lui copii. Practic, el insusi i-a lasat aproape fara adapost. Asa ca atunci cand cineva face asa ceva, merita pe deplin sa li se intample acelasi lucru si lor.”

“Nu esti ticaloasa! Fratele tau a ajuns singur in aceasta situatie. Trebuie sa se maturizeze si sa iasa singur din ea. Nu-i datorezi nimic, nici lui, nici amantei lui.

Sper ca cumnata ta a cerut pensie alimentara pentru copii.

Oricum, este in regula sa spui nu membrilor familiei. Mai ales celor care sunt niste ticalosi toxici.

Si cred ca ti-ar fi extrem de greu sa-i scoti din casa. Daca le-ai permite sa locuiasca acolo pentru o chirie ieftina.”

“Nu esti ticaloasa! Nu-i datorezi nimic. El nu are dreptul la casa aia doar pentru ca esti sora lui. Sincer, eu as inchiria-o cunmatei si nepotilor pe care i-a abandonat, daca nu o vinzi deja.”  

Acestea sunt doar cateva dintre comentariile primite. Tu ce parere ai? Ce ai fi facut daca te aflai in locul utilizatoarei?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii