Dezvoltare personala

#efecte prezent #copilarie #tata #neglijenta

Semne ca ai fost neglijata emotionat de tatal tau in copilarie si cum te afecteaza acestea in prezent

Faptul de a fi neglijat emotional de tatal tau poate avea efecte de durata pe tot parcursul vietii, chiar si atunci cand devii adult. De generatii intregi, barbatii au fost descurajati sa manifeste alte emotii decat furia. Din acest motiv multi tati se simt profund stanjeniti de propriile sentimente si de cele ale altora. De asemenea, deoarece au invatat sa incerce sa-si ascunda emotiile in loc sa le exprime si sa le gestioneze, multi tati nu au abilitati emotionale bune.

 Iata 5 semne ca ai fost neglijat emotional de tatal tau:

1. Te simti putin ciudat sau inconfortabil atunci cand esti singur cu tatal tau

2. Ai impresia ca tatal tau nu te cunoaste de fapt pe tine cu adevarat

3. Relatia ta cu tatal tau este insipida sau se simte goala

4. Te straduiesti sa faci conversatie cu tatal tau

5. Ai tendinta de a rabufni (sau de a te supara) pe tatal si apoi te simti vinovat sau confuz in legatura cu acest lucru.

Iata 3 lucruri pe care le poti face in acest sens:

1. Neglijarea emotionala nu este alegerea nimanui. Este invizibila si se transmite automat. Pur si simplu, tatal tau nu a primit validare emotionala si receptivitate din partea parintilor sai, asa ca nu a stiut cum sa faca acest lucru pentru tine. Sa-ti raspunda la sentimentele tale si sa te invete cum sa le numesti, sa le gestionezi, sa le exprimi si sa le folosesti pur si simplu nu a fost pe ecranul lui de radar.

2. Daca neglijarea emotionala face parte dintr-un tablou mai larg de alte tipuri de rele tratamente din partea tatalui tau, cum ar fi abuzul emotional, verbal, fizic sau sexual, este important sa te concentrezi mai mult pe protejarea ta de el. Pune-te pe tine si nevoile tale de siguranta emotionala pe primul loc si abordeaza efectele abuzului inainte de a aborda neglijarea.

3. Chiar daca tatal tau are intentii bune, nu este/nu a fost abuziv si probabil ca nu este vinovat pentru ca te-a neglijat emotional, efectele neglijentei asupra ta sunt totusi puternice si importante si este vital sa le iei in serios.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii