Dezvoltare personala

#zodii fermecatoare #stiinta

4 moduri simple prin care poti deveni mai fermecatoare, potrivit stiintei

Daca cineva ti-ar cere sa enumeri toate persoanele cu adevarat fermecatoare pe care le cunosti, probabil ca ai putea fara probleme. Farmecul este calitatea de a-i atrage sau de a-i fascina pe ceilalti si este capacitatea de a-i face pe ceilalti sa te placa. Este vorba de a avea carisma si de a fi o persoana autentica.

Pentru unii, farmecul este de moda veche - ca si a fi politicos si a avea bune maniere - dar orice lucru care face pe cineva sa se simta putin mai bine dupa o intalnire este intotdeauna ceva de apreciat. Suntem atrasi de oamenii fermecatori. Ai prefera sa ai de-a face cu o persoana fermecatoare decat cu cineva care a fost nepoliticos, agresiv si direct. 

Iata 4 modalitati simple si stiintifice de a deveni mai fermecatoare.

1. Schimba-ti tonul

O forma de vorbire cunoscuta sub numele de "vocal fry", care are o intonatie joasa si suna scartaitor, este din ce in ce mai frecventa in randul femeilor tinere. Un studiu din 2014 a constatat ca persoanele care vorbeau cu vocal fry erau considerate mai putin demne de incredere, educate, competente, atractive si simpatice decat persoanele cu o asa-numita voce normala. Perceptiile negative ale frisonului vocal sunt mai puternice pentru vocile feminine in raport cu vocile masculine. O voce cu un sunet placut este mai usor de ascultat si cu siguranta te-ar face mai fermecator.

2. Gandeste rapid

Un studiu publicat in Psychological Science a constatat ca, daca esti rapid pe picioare, esti mai carismatic. Cercetarile din cadrul studiului au aratat ca persoanele care au fost capabile sa raspunda mai repede la intrebari de cultura generala si la sarcini vizuale au fost considerate mai fermecatoare de catre prietenii lor, independent de IQ si de alte trasaturi de personalitate. In plus, viteza mentala poate facilita ascunderea nepotrivirii si poate fi amuzanta pe loc. S-ar putea sa fie timpul sa iei acel curs de improvizatie, pana la urma.

3. Renunta la umilinta

Un studiu al Harvard Business School a constatat ca, desi oamenii aleg adesea sa se laude cu umilinta atunci cand vor sa faca o impresie buna, este de fapt teribil de folosit ca strategie de autopromovare. Il face pe cel care se lauda cu umilinta sa para mai putin simpatic si mai neserios. De fapt, umilinta este mai putin eficienta decat plangerea reala, deoarece cei care se plang sunt vazuti ca fiind sinceri.

4. Lucreaza la increderea in sine

Oamenii sunt atrasi de cei in care simt ca pot avea incredere. Un studiu le-a cerut participantilor sa evalueze ce caracteristici considera ca sunt cele mai importante la o persoana cu care trebuiau sa lucreze in mai multe situatii sociale (practicarea unui sport, lucrul la un proiect de lucru) sau ce ar prefera intr-o relatie (prieteni apropiati, colegi de munca).

Caracteristica care a primit cea mai mare nota a fost increderea. Simtul cooperarii si caldura au fost considerate mai importante pentru simpatie decat lucruri precum atractivitatea fizica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii