Dezvoltare personala

# rusinea de a imbatrani #imbatranire

Cum sa treci peste rusinea de a imbatrani si sa te bucuri, in continuare, de viata

Iata cum sa te impaci cu rusinea de a imbatrani ca femeie si sa gasesti frumusetea si bucuria.

1. Intelege cum ne construim perceptiile

Profesionistii in domeniul sanatatii mintale stiu ca intreaga noastra realitate este creata din concluziile mentale formate in copilaria timpurie. Cand ne nastem, mintea noastra este o tabula rasa si privim lumea cu o uimire inocenta.

Pe masura ce crestem, observandu-ne mediul inconjurator, ne formam concluzii mentale despre viata, oameni - si mai ales despre noi insine. De-a lungul anilor, aceste convingeri mentale formeaza straturi groase de conditionare umana - sau lentile de perceptie - prin care ne apare viata Aceasta este ceea ce eu numesc non-realitate perceptiva. Stiind acest lucru, trebuie sa-mi reorientez lentilele in ceea ce priveste imbatranirea.

2. Reevalueaza-ti convingerile de baza.

Intreaba: Care este convingerea mea de baza despre imbatranire?

Ce inseamna pentru mine "a imbatrani"? Asa ca scriu: a imbatrani inseamna: urat, declin, deconectare, slabiciune, depresie, singuratate, moarte. Inspirat de visul meu, tai aceste cuvinte si scriu altul, o descriere mai utila a ceea ce inseamna pentru mine a imbatrani: Maturitate, intelepciune, autocunoastere, respect de sine, constientizare, bogatia experientei de viata.

3. Alege sa imbatranesti cu gratie

Daca aleg sa imbatranesc cu gratie, intregul meu stil de viata evolueaza spre iubire de sine si ingrijire de sine. Aleg alimente care sunt bune pentru corpul meu - preparate proaspete, naturale, care sa ma implineasca si sa ma satisfaca. Ma mentin activa si bine hidratata. Imi exersez corpul in moduri care sunt distractive si placute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii