Dezvoltare personala

#fost partener #trauma #incredere #inselat

Ai fost inselata de fostul partener? Cum sa treci peste trauma si sa nu o lasi sa te afecteze

 

Inselarea intr-o relatie poate fi una dintre cele mai dureroase experiente pe care le poti trai. Atunci cand descoperi ca fostul tau partener te-a inselat, poate sa apara o serie de emotii puternice, precum tristete, furie, confuzie si tradare. Este o trauma care poate lasa cicatrici adanci si care necesita timp si efort pentru a fi vindecata. Iata cateva sfaturi despre cum sa treci peste trauma unei inselari si sa nu lasi aceasta experienta sa te afecteze pe termen lung.

Permite-ti sa simti. Este important sa iti permiti sa simti toate emotiile care vin odata cu descoperirea inselarii. Nu incerca sa le negi sau sa le ascunzi. Trairea si exprimarea acestor emotii este un pas important in procesul de vindecare.

Cauta sprijin. Nu trebuie sa treci prin aceasta experienta singura. Vorbeste cu prietenii de incredere sau cu un terapeut despre ceea ce ai trait. Vor putea sa iti ofere sprijin emotional si sfaturi pentru a face fata situatiei.

Pastreaza comunicarea deschisa. Daca decizi sa pastrati legatura cu fostul partener (in special daca aveti copii) asigura-te ca aveti o comunicare deschisa si onesta. Discutarea sincera a sentimentelor si a temerilor voastre poate ajuta la intelegerea situatiei.

Stabileste limite. Este important sa iti stabilesti limite clare si sa nu tolerezi comportamentul abuziv sau nerespectuos. Daca exista riscul ca inselarea sa se repete, trebuie sa iei masuri pentru a te proteja.

Fii blanda cu tine insati. In procesul de vindecare este important sa fii blanda cu tine insati. Nu te autojudeca si nu iti pune vina pe umeri. Inselarea nu este niciodata vina persoanei inselate.

Gandeste-te la viitor. In loc sa te concentrezi prea mult pe trecut si pe ce s-a intamplat, gandeste-te la viitor. Ce iti doresti pentru viata ta si pentru relatiile tale viitoare? Concentrandu-te pe ceea ce vrei sa construiesti, poti sa iti indrepti atentia catre aspectele pozitive ale vietii tale.

Investeste in tine. Acesta poate fi momentul potrivit pentru a investi in dezvoltarea ta personala. Poti sa incerci activitati noi, sa iti dezvolti hobby-urile sau sa incepi un proiect pe care il amanai de mult timp.

Accepta faptul ca vindecarea dureaza. Vindecarea dupa o inselare nu se intampla peste noapte. Este un proces care necesita timp si rabdare. Fii pregatita sa treci prin momente dificile, dar aminteste-ti ca vei iesi mai puternica din aceasta experienta.

Ia in considerare terapia. Daca simti ca nu poti sa faci fata singura emotiilor si traumei provocate de inselare, ia in considerare terapia. Un terapeut specializat in consiliere pentru relatii poate sa te ajute sa intelegi mai bine situatia si sa gasesti modalitati de a te vindeca si de a nu-ti pierde speranta ca in viitor poti gasi pe cineva mai bun, mai potrivit pentru tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii