Dezvoltare personala

#ce ne face fericiti #cercetatori #fericire

Cercetatorii au descoperit care sunt lucrurile care ne fac fericiti in viata. Tu le ai?

Te-ai gandit vreodata ce te face fericit in viata? Se spune ca fericirea nu este cuantificabila, insa oamenii pot identifica aspectele din viata care le aduc bucurie. Cercetatorii de la Harvard au descoperit care sunt lucrurile care le aduc fericire oamenilor in viata.

 

„Cea mai importanta descoperire pe care am facut-o pe durata celor 85 de ani de studiu: relatiile pozitive ne mentin mai fericiti, mai sanatosi si ne ajuta sa traim mai mult”, a declarat psihiatrul in cadrul Universitatii Harvard si co-autor al cartii The Good Life, bazata pe rezultatele studiului, Robert Waldinger.

Asadar, relatiile te afecteaza fizic. Pentru a te asigura ca acestea sunt sanatoase si echilibrate, este important sa practici "fitness-ul social". Ce presupune acest lucru? Tot ce ai de facut este sa ai grija de relatiile tale si sa fii sincer cu tine insuti cu privire la timpul pe care il acorzi si daca esti atent la conexiunile care te ajuta sa prosperi.

Cum sa ai grija de relatiile tale

Pentru a mentine relatii sanatoase si echilibrate ai nevoie de sapte elemente esentiale:

  • Siguranta si securitate. La cine ai putea sa apelezi daca te-ai trezi speriat in miez de noapte? Pe cine ai suna intr-un moment de panica?
  • Invatare si dezvoltare. Cine te incurajeaza sa incerci lucruri noi, sa profiti de oportunitati si sa-ti urmezi telurile in viata?
  • Apropiere emotionala si incredere. Cine te cunoaste cel mai bine? Pe cine suni cand dai de greu si poti fi sincera cu privire la ceea ce simti?
  • Afirmarea identitatii si impartasirea experientelor. Exista cineva in viata ta alaturi de care ai impartasit multe experiente si care te ajuta sa-ti imbunatatesti perceptia pe care o ai asupra propriei persoane?
  • Intimitate romantica. Te simti satisfacut de nivelul de intimitate romantica din viata ta?
  • Ajutor, de orice tip. La cine apelezi daca ai nevoie de informatii sau ajutor sa rezolvi o problema practica? Distractie si relaxare. Cine te face sa razi? Pe cine suni atunci cand vrei sa vezi un film sau sa pleci intr-o excursie? 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii